Podnikání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423940 10.2.2020 12:23

Dobrý den,
mám dotaz ohledně podnikání. Každý kdo chce začít podnikat musí vědět jaká bude náplň té činnosti, o kterou se bude zabývat a bude mu to nést peníze. Mě zajímá, 20ti letou holku, s čím vlastně na dnešní trh přijít. Co podle vás nyní frčí ? Služby (stavební práce atd...), či obchodovat s různými produkty (víno, produkty ze zahraničí) ? Co lidé v dnešní době 100% ocení ? Co si doopravdy koupí? Hlavou mi probíhá několik nápadů a myšlenek, ale chci znát, aspoň tedy z části a jiného úhlu pohledu, o co veřejnost má zájem a sestavit si "statistiku".
Předem děkuji VŠEM za ochotu mi odpovědět a vyjádřit se k dané věci

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka210.2.2020 12:51

    Nejlepší podnikání je kafilérie. :-D Moc jich není a jsou potřeba.

  • macicekkajik10.2.2020 12:59

    V dnešní době je málo kuchařů, uklízeček, číšníků a vím, že je pro podnikatele lepší si najmout tyto činnost jako OSVČ než je mít jako zaměstnance. A v Praze pod 150,- na hodinu nejdou. Když mi řekneš, v čem jsi vyučena či vystudovaná, tak ti mohu říci, zda je to žádané a na určitě obory je také potřeba mít praxi, aby ti vystavili živnostenský list. Možná bych šla do nějaké frančízy. Otevřít si obchod s nějakou přírodní kosmetikou, která jde teď v celku na odbyt. Pak vím, že v Globusu si najímají vybalovačky na OSVČ i jiné obchodní domy a prý si dost vydělají. Ale je otázka, kde bydlíš a nebo jestli jsi ochotna cestovat či se přestěhovat.

  • Francy10.2.2020 13:09

    Nejžádanější jsou v tyhle době řemeslníci. My sháněli půl roku tesaře na opravu jednoho trámu na střeše. Sehnat klempíře se nám ještě nepodařilo. Naštěstí elektrikáře a zedníky máme v rodině :-D Ale to pro holku asi není to pravý ořechový. Spíš nam řekni ty, co umíš, čím si vyučená, co ti jde? Obchodů jsou mraky, na přeprodávání oblečení ze zahraničí je taky spousta stránek. Chce to originální nápad a ten umět dobře prodat, zužitkovat.

  • Za me, pokud clovek chce podnikat, v dnesni dobe kdy je neskutecna konkurence je zarukou vydelku kdyz budes delat neco co na trhu jeste prave neni... :-)

  • Hlavně dělej to, co tě bude bavit a bude ti to blízké. Nemá cenu dělat něco, v čem je sice nízká konkurence, ale když tě to nebude bavit, tak z toho nebudeš mít radost a ten úspěch také nebude takový. Já jsem si otevřela kavárnu, a to, i když jich je u nás ve městě hodně. Dokud byla situace normální, tak se mi dařilo dobře, ale teď zažívám velkou krizi. Musela jsem si proto sjednat úvěr na podnikání u https://www.gentlemenfin.cz/uvery/uver-pro-podnikatele/ , tak snad se mi podaří kavárnu udržet, než se situace zase zklidní :-) .

  • No, hlavní je, aby produkt nebo služba řešila nějaký reálný problém. Pak si zákazníky vždycky najde. Samozřejmě je potřeba i trocha té správné reklamy. My třeba měli hudební obchod a nechávali jsme si vyrábět placky od https://www.udelejsiplacku.cz/ , které jsme přidávali k nákupu. :-)

  • Podnikání není žádná sranda. Začínali jsme v roce 1994 s manželem – založili jsme si firmu zaměřenou na žaluzie a rolety. Daří se nám velice dobře, ale tedy měli jsme několik natolik stresujících období, že jsme třeba celou noc nespali. Strašně moc práce. Co jsme teď ale ocenili, je skupinové pojištění pro firmy - https://www.metlife.cz/skupinove-pojisteni/skupinove-pojisteni-pro-firmy/ :)

  • JanaK2020.5.2023 15:36

    Já podnikám již několik let, a to prodejem značkové kosmetiky a oblečení. Založila jsem si e-shop a pronajala skladové prostory z internetových stránek http://kupsimisto.cz/, které jsou pro mě velkou výhodou, protože nemusím řešit jejich údržbu a opravy. Pronajímatel se stará o veškeré technické záležitosti a já se můžu soustředit na svůj byznys.

  • Kamilka3326.9.2023 22:15

    Můj manžel má firmu na zpracování plechu a mohu potvrdit, že podnikání v této oblasti není vůbec jednoduché, zejména co se týče hledání spolehlivých dodavatelů. Prozatím spolupracuje s firmou Canmet https://www.canmet.eu/ a zdá se, že jsou opravu spolehliví a nabízejí širokou škálu technologií pro zpracování plechů. Ale i tak je vždy dobré mít více možností, čímž se vyhnete případným výpadkům.

  • MagdaRadilka815.3. 19:56

    Nejde o to, co frčí. Prosadíš se v každém oboru, ale jde o to, čemu rozumíš. Přece si nemůžeš založit firmu na něco, co podle ostatních frčí, ale ty tomu vůbec nerozumíš. Pak už se dá řešit založení s.r.o. třeba s https://www.sidlofirmypraha5.cz/sluzby/zalozeni-firmy a tím si rozjezd podnikání hodně usnadnit :-) .

  • Kamilka3320.3. 22:31

    Dobrý den, jako podnikatelka vám rozumím. Sama jsem začínala ve 20 letech a taky jsem přemýšlela, s čím přijít na trh. Myslím, že nejdůležitější je najít oblast, která vás baví a máte v ní přidanou hodnotu. Pokud milujete víno, tak ho zkuste dovážet ze zajímavých destinací. Nebo propojte zálibu ve vaření se zdravým životním stylem a rozjet cateringovou firmu. Lidé dnes ocení kvalitu, autentičnost a příběh se značkou. Já jsem si na začátku objednala firmu na stránkách https://webmailshop.eu/, která mi vytvořila web na míru, aby mě našli lidi i online. Držím palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se