Pesar

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407003 24.9.2019 18:27

Prosím, máte některá zkušenost s pesarem? Co jsem koukala, tak jsou 2 druhy, vaginalni a cervikalni. Máte s některým zkušeností? Výhody/nevyhody

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja mam zkusenost s pesarem caya, spolu s caya spermicidnim gelem. Vyhoda u nej je, ze se muze pouzivat i pri menstruaci (pri dostatecne dlouhem cyklu je riziko otehotneni pri ms temer nulove, ale uz tu takovych mamin par taky je :-D ), nevyhoda byla, ze ho partner citil a vadil mu. Nevim, jestli by mu vadil i normalni, kulaty, pesar. Caya ma takovy lzickovity tvar, a ma vepredu za stydkou kosti zlabek, za ktery se vytahne ven. Jinak u mne spolehlivost 100%.
    U ostatnich pesaru, tech kulatych, je nutnost kontroly u gynekologa, aby ti rekl spravnou velikost.

  • Používali jsme cervikální pesar se spermicidním gelem a jednou jsem ho asi špatně nasadila, vůbec jsem to necítila, že je nějak jinak nasazený a otěhotněla jsem. Takže za mě nedoporučuji.

  • Francy25.9.2019 6:23

    Mám FemCap, používáme spolu se spermicidem a bez problému. Nasazování chce cvik, ale nyní mi to jde už napoprvé. Nedokážu si ale představit, že by sehnal, drží na čípku opravdu pevně. Podtlak, který se tam vytvoří je velký a musím dost zabrat, abych ho vyndala :-D a jednoduše lze poznat, že sedí správně, takže za mě ideální hormonální antikoncepce :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se