Parkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402352 10.2.2020 3:37

Ahojky,
slo vam parkování po ukončení autoskoly? Ja si pripadam úplně marná a pritom v autoskole to nebyl zrovna problem. Nevim jestli je to tim, ze jsem proste věděla, ze me ucitel jistí nebo že jsem byla zvyklá na jeho auto (v jeho jsem couvala pres spojku a ted ve svem pres plyn a zaboha mi to nejde ukocirovat, auto se mi rozjede rychleji nez bych chtela atd). Jezdim s pritelem, ktery ma ridicak uz 20let, říká ze jizda je ok. Ale to parkovani zkousime na prázdném parkovisti a vetsinou mi to nejde. Naucili jste se to časem? Ja uz uvazuji o kurzy parkování 😁 fakt si pripadam nemožně.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Trénink dělá mistra. Ale obecně ženský mají s parkováním problémy (ženský mozek má trošku problém s prostorem).
    Mám řidičák 25 let a do podelne rady parkuju nerada.

  • Já si nevěřila. Jela jsem s tátou na prázdné parkoviště, vzali jsme krabice a učili se. Jeho ráda dívej se do zrcátek a neotáčej se byla pro mě spásná.
    Můj učitel furt chtěl, ať se otáčím.

    Po půl hodině jsem si věřila a zacouvam v klidu. Akorát podélně si nevěřím ani po 12 letech doteď a vyhýbám se mu.

    Jeď s přítelem na parkoviště, vem krabice a uč se. Zkoušej kde co a když narazíš do krabice, nic se neděje.

  • Prečo neparkuješ cez spojku ako si bola zvyknutá? Naučiť sa parkovať s plynom je ťažšie a hlavne ak parkuješ do kopčeka. Inak naozaj naučiť sa parkovať trvá dlhšie než naučiť sa jazdiť v premávke lebo to chce už dobré priestorové zručnosti, naučiť sa pracovať dobre so zrkadlami a v podstate aj o hackoch. Ak budeš cvičiť ďalej sa to naučíš, len to chce naozaj zopár omylov. Ja som inak tiež začínajúci vodič a tiež sa učím, parkujem skôr intuitívne a nie vždy vydá 😁 mama jazdí roky a dodnes nevie dobre zacúvať, nemá to rada.

  • Já když vylezla z autoškoly, tak jsem se s našim autem doma nedokázala za boha rozjet. Šlo jen o to, že v autoškole jsem jezdila s parádním novým golfem a doma jsme měli starýho dědulu, kde bylo potřeba přidat pořádně plyn a až pak se rozjíždět, no než jsem na to přišla, tak mi to trvalo a táta na mě v autě řval, kdo mi vůbec dal řidičák. No dnes jezdím denně 80 km již několik let (dojíždím do práce) a když parkuju, tak někdy to dám napoprvé a z toho dám den, že se nemůžu za boha trefit a to parkuju běžně i podélně. :D Opravdu to chce trénovat a trénovat, učenej z nebe nespadl a čím víc toho najezdíš a naparkuješ, tím lepší řidič z tebe bude.

  • Nejhordi na patkovani jsou svedci. :-D
    Po autoskole to bylo horsi. Ted uz je to lepsi. Ale taky mam nekdy den, ze bych to auto radsi nechala tam kde je a odesla :-D

  • Mám řidičák 10 let. Dodnes nerada parkuju podélně, nezacouvam nikam. Mám problém i s mezerou mezi dvěma auty. Neodhadnu to. Musí tam bejt díra jak pro slony. Obecně mi řízení nijak neprirostlo k srdci řídila jsem vždy hodně ale není to můj šálek kávy..

  • Chce to trénink. Podélný parkování jde málokomu. Parkování v autoškole mi šlo jak kdy, furt mě nutili couvat s otočením se. To absolutně nešlo. Už mám řidičák asi 3 roky, ze začátku se mnou jezdil děda nebo táta. Po pár měsících už jsem jezdila úplně sama. Když parkuju, tak popředu, podélně jsem zatím nikdy nemusela, ale asi bych to v nouzi a s nadáváním taky zvládla :D Vycouvat odněkud už mi problém nedělá, ale coufat mezi auta na parkovišti nezvládám. Popředu to mám rychlejší. A hlavně při couvání koukám jenom do zrcátek, otáčet se je blbost. A jedině přes spojku, nedovedu si představit, jak to je rychlý, když spojku pustíš a couváš přes plyn, to snad ani nejde :D

  • petulinkaa1310.2.2020 20:37

    Tak z toho jsem mela vítr taky :-D to parkování :-D ale musím říct, že když člověk musí, proste zaparkuje, ja po vydání řidičáku jezdila 14 dni s manzelem a potom jsem už lítala sama a musela prostě zaparkovat mezi bytovkama atd. čím častěji jsem musela tím to bylo lepší a lepší, jako tak abych měla před autem a za autem 10cm,tam se nervu :-D ale ja prostě musím většinou všude zadkem zajíždět, protože odhad na roh vepředu prostě nemám :-D takze kam to jde všude pozadu :-D no potom jsem se bála jak už jsme v baráku kde si člověk zaparkuje snadno jak z toho vypadnu a dobrý, je to fakt o těch zachytnych bodech kdy točit v jakém úhlu a jde to, potom i správné najetí, každopádně jsou lidi co parkuji i po 10ti letech bídně, holt každý nemůže být dobrý ;-) takže klid, chce to zkoušet trénovat a trénovat ;-) a v nejhorším prostě dyl vybírat místo kam se prostě dostaneš :-D

  • Ani já z parkování nejsem nadšená. Měla jsem už dokonce i nehodu při parkování u nákupního centra. Ta místa jsou totiž hrozně úzká, a tak jsem příteli odřela pneumatiky na jeho méďovi. Mám naštěstí doporučení od kamarádek na pneu e-shop https://www.pneuok.cz, kde jsem mu koupila nové za levno.

  • donalabuznice24.12.2020 4:56

    Taky mi parkování v autoškole nikdy moc nešlo a vlastně nejde do teď, proto jsem si taky do auta pořídila senzory a to to alespoň trošku ulehčuje. Jinak nevěš hlavu, myslím si, že tak špatně jako na tomto videu ( https://kralmotoru.cz/media/sestrihy-toho-nejhorsiho-parkovani-2 )rozhodně neparkujeme :D

  • Mně třeba parkování dělá problémy do dnes a to už mám řidičák dobrých 10 let. Hlavně pak teda podélné parkování. Myslím si ale, že za to může hlavně to, že máme dost dlouhé auto a blbě se s ním prostě manévruje. Manžela nedávno napadlo, že by se do auta daly dokoupit takové ty parkovací senzory. Mají to třeba na https://www.2din.cz/ Pak by mi to parkování možná nemuselo dělat takový problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se