Otec dítěte a nový partner

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336596 9.6. 7:42

Dobrý den, mám 5 leteho syna ve vestinove střídavé péči s otcem. Více dní je dítě u mě.
Otec nesnáší mého partnera s kterým žijí. Otec a partner se znají. Dříve kamarádi. Bylo by mi jedno kdyby ho nesnášel ale kdyby otec nemanipuloval dítě proti partnerovi.
Vidím na dítěti jak je zmatený.
Otec se nesnasenim netají. Naopak pořád říká že kdyby něco partner synovi udělal že si to s partnerem vyřídí. Partner má "veselou" minulost ale 10 let starou.. teď je hodný a nic špatného nedělá. Přejde to otce? Nebo co s tím? Strašně mě ničí že to odnáší dítě jen proto že se otec neumí chovat...jsme od sebe rok a stále je to kvůli němu napjaté. Vždycky to byl manipulátor ale řekla bych že je psychicky nemocný..sází a kvůli tomu a denní návštěvě hospody se rozpadnul nás vztah..
Partner v našem kraji žije delší dobu. Jeho rodina je od nás cca 400 km kam pravidelně jezdí.
Říkám si zda mi to za to stojí..zmatený dítě a i mi vadí že má partner rodinu daleko a ne u nás jako já..
Vydrží to láska nebo by bylo jednodušší to vzdát? Partnera ráda mám.
Děkuji za názor zkušenost i jiný pohled na věc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • syd10.6. 9:15

    Rozcházet se kvůli tomu se současným partnerem by byla jednoznačně hovadina. Nejrozumnější vidim chovat se klidně, nepouštět se do jeho žabomyších válek a dítěti přiměřeně jeho věku upřímně říkat narovinu, jak to vidíš ty a bavit se s ním o tom, jak to vidí on a proč. Kolik je klukovi?

  • Ex nejspíš nepřenese přes svoje ego, že jste si našla nového partnera se kterým jste spokojená a nejspíš je spokojený i syn.
    další možností je, že se bojí, že nakonec se s partnerem odstěhujete a on bude syna vídat méně/komplikovaněji. bohužel to co dělá není vůbec dobré a řešila bych toto přes ospod aby mu vvystětlili, že takhle se k dítěti chvoat nemá, protože to ničí především dítě.

  • Děkuji za zajímavý článek o vztazích mezi otcem dítěte a novým partnerem. Vaše rady a postřehy jsou velmi užitečné pro ty, kteří se nacházejí v podobné situaci. Pokud hledáte další užitečné informace a zdroje, doporučuji navštívit https://www.wisdom-all-the-best.com/. Zde najdete Global business company directory, což může být užitečné pro vaše podnikání a osobní rozvoj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 328 otázek, kterým se dostalo 271 946 odpovědí a 409 977 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se