Odkdy příkrmy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #245816 3.10.2018 9:51

Ahoj holky,11.10. budeme mít ukonč.4 měsíce. Jsme plně na Sunaru 1 Premium. Denní dávka mléka, kterou vypije je zhruba od 750ml - 900ml. Jak kdy.
K doktorce jdeme až 30.10.
Chci se zeptat, kdy jste vy (mimča plně na UM a vypily podobné množství mléka) začali dávat příkrmy?
A kolik? A jak? A mixovali nebo rozmačkávali?
Já plánuju, že začnu mrkvičkou, nejradši bych jen mačkala... A chtěla bych třeba tak týden po tom uk.4.měsíci..není to brzo?

Kdo jste začínal kaší - jak jste ji dělali? A v který čas podávali?

Moc díky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj my kuppvali4 sklenicky a měla jsem bez starosti zacali jsme v den 4 měsíce půlku sklenicky A mléko podle toho kdy měl hlad cca každou hodinu až 2 hodinky 90 ml a pak když měl prikrmy tak jsem zvedla na 120 ml někdy to vypil někdy ne.Tak neridte se nějakým netem a dělej co uznas za vhodné neublizis mu neboj tak teď už můžeš zkusit prikrm musí se zkusit všechno co bude chutnat pak budeš vědět co máš vařit ci kupovat

  • petulinkaa133.10.2018 14:22

    Obe holky jsem mela plně na UM. U obou jsem zacala holkam vařit a podávat prikrmy (sklenicky jsem nekupovala) od ukončeného 4.mesice. První měsíc zelenina, zacala jsem potom s kasi spíše odpol ke svačině, potom ovoce, maso, tohle jsem točila do 7.mesice. Od 7 jsme začali s pečivem a jogurtem :-) ten první měsíc určitě mixovat nebo dva, pak záleží i na zoubkach a jak se i dítě s jidlem v puse naučí pracovat. První dceri to trvalo třeba do 7-8.mesice a ted druha dcera od 5.mesice zvladla jen rozmackane a od 6ti měsíců kousky,ma vic zubů nez mela starsi dcera, ale jsou deti co to dokáží i bez zubů :-D takže to je různé. Svačinku ovoce můžeš dát dopoledne, ale i odpol. uvidíš jak to prckovi sedne lépe. Kasi někdo dava večer na noc, ja ji tak davala u prvni dcery, ted u druhe ji davam odpol. k svačině (ačkoliv plan byl potom k snídani) ale chce mléko po spánku i před spankem :-) zkoušej a uvidíš :-) maso kruti, kureci, králici a hovezi i vepřové, ale začala bych s tim krutim, kurecim, kralicim a občas hovezi.,1x týdne žloutek do jídla místo masa a do každého jídla na oběd dávat trošku másla klasického nebo olivoveho oleje :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 187 odpovědí a 410 179 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se