Odepsat, či ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #471039 29.6. 21:38

Ahoj, přicházím s dotazem, zda odpovědět či ne.
Je mi 23 let, studuju vysokou školu a dávno už tedy nežiju v místě mého původního bydliště a města.. Když mi bylo 16, byla jsem na rozlučce se základní školou. Pila jsem a jelikož jsem byla mladá, tak jsem neznala svoji hranici - takže jsem se vážně dost opila. Skončilo to tak, že situace využil jeden spolužák, co mě chtěl už dlouho, a pod nátlakem jsem s ním měla sex - byla jsem ale tak mimo, že jsem se ani nemohla pořádně bránit. Další ráno jsem se probudila, s brekem utekla domů, začala se za to i sebepoškozovat, prostě mi ten den dost změnil psychický pohled na svět. Ve 20 letech jsem začala navštěvovat psychologa i psychiatra, ale to skrze komplexnější problém, ale samozřejmě jsem řešila v sobě stále i toto, i když jsem typ co se snaží brát to tak, že se to nikdy nestalo a tím pádem se dost obrat o trápení, nicméně jsme se ještě asi 3x viděli na setkání se spolužáky po dlouhé době, kde jsem šla skrze holky co jsem měla moc ráda, ale byl tam i on. Nikdy jsme se už nebavili tak jako dřív, jen jsem mu řekla co studuju apod. On se mi pořád i po těch letech snažil namluvit, že z jeho strany to bylo z lásky a že mě prostě od té doby miluje, že na mě nemůžu zapomenout, ale přitom mi tak moc ublížil.
Během let se mě několikrát snažil kontaktovat, většinou takové ty zprávy jako přání k narozeninám, nebo hlouposti typu ,,jsem ve městě kde studuješ, neporadíš mi kam zajít na dobrou večeři?”. Já mu ani jednou neodpověděla, ani jednou, a ani jsem si zprávy nezobrazila. Jelikož mám teď už vztah ( rok a čtvrt ), a protože se pokusil zase mě kontaktovat a nechtěla jsem si tím narušovat myšlenky a tím i vztah, tak jsem si ho zablokovala. Ten člověk je už úplně mimo mě, vůbec mě nezajímá a myslím že o tom dost vypovídá i to že jsem mu 3 roky neodpověděla ani na jednu z jeho zpráv, kde se mi i hodněkrát omlouval za to, co mi udělal.
Dnes mi ale napsal jeho kamarád, že chápe že to není jeho věc, ale že ho ten kluk poprosil o to, aby mi napsal, že by byl moc rád kdybych ho kontaktovala, že se mnou chce něco řešit.
Momentálně nevím, jestli na to odpovědět stylem, že mě to absolutně nezajímá a že očividně není dostatečně inteligentní na to chápat, že o kontakt s ním očividně nemám zájem.. a nebo zprávu prostě ignorovat stejně jako ty, co mi psal ten kluk.
S nynějším přítelem to řešit nechci, jednak vím, že by to psychicky nerozdýchal z toho důvodu, že mi někdy někdo něco takového udělal a chtěl nějak konat, a jednak jsem mu o tom ani nikdy neříkala, protože mi terapeut řekl, že mám nadále dělat, že se věc nikdy nestala, protože tak se s tím má hlava vypořádává nejlépe.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ten bývalý spolužák je evidentně stalker a nejspíš to nemá v hlavě v pořádku, že vám nedá pokoj. Znásilnění se bude prokazovat problematicky, takže bych asi doporučila naprostý "no contact", aby to neudělal zase.
    TTerapeuta bych vyměnila, podle popisu vypadá velmi nekompetentně, a proto se vaše problémy nelepší. Nelze dělat, že se něco hrozného nestalo. To naopak věci zhorší, když se zatlačí jen do podvědomí.

  • Neodpovídají. Klidně blokuje i toho, pokud by mělo ještě něco následovat. Můj chlap se takhle nemohl zbavit svojí ex..až jsem mu vysvětlila, že dokud bude jakkoliv reagovat tak s tím ona nepřestane, tak ji zablokoval několikrát mu ještě psala z jiných čísel ( nereagoval ) a po asi 2letech to konečně vzdala. Předtím mu Xlet taky vypisovala.

    Prostě vymazat naprosto ze života, nic jinýho nepomůže

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 384 otázek, kterým se dostalo 272 074 odpovědí a 410 112 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se