Očkování covid

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411618 22.1.2022 0:48

Ahoj holky, vím, že ohledně očkování je vždycky velká debata, ale i tak bych se chtěla poradit. Za jak dlouho by se projevily nějaké vedlejší účinky? Za měsíc nebo dřív?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To je právě to, co nikdo neví...

  • Krátkodobé nežádoucí účinky o kterých vím - ne z vlastní zkušenosti, protože nejsem očkovaná a očkovat se nenechám, i kdyby to bylo povinné: myokarditida, trombózy v celém těle, modřiny, otoky, potrat, neplodnost, ochrnutí částí těla, mozkové mrtvice a dokonce i smrt - dá se říci, že část je i střednědobá, projeví se do pár měsíců od očkování. Dokonce se rodila mrtvá miminka, když se ženy nechali očkovat v pokročilém těhotenství, protože to ministerstvo doporučovalo.

    Dlouhodobé nežádoucí účinky se teprve projeví, ale už se varuje před tuberkulózou. Objevilo se již u pár pacientů po půl roce od očkování a lékaři varují, že tuberkulóza může být jeden z dlouhodobých nežádoucích účinků vakcíny proti covidu. Další dlouhodobé nežádoucí účinky, před kterými lékaři varují, jsou demence, alzheimerova choroba a Creutzfeldt-Jakobova choroba.

    Jenže toto vše v se v médiích nedozvíte. Ty jen hustí nechte se očkovat, je to jediný způsob, jak se zbavit covidové pandemie. Ale to, že jste očkováni prošlou vakcínou a byla pouze formálně posunuta expirace, aniž by to posoudili odborníci. Nechte si tu šmakuládu pro sebe. Raději přijdu o práci, než se nechat očkovat.

    Navíc otázkou je, jakou zrovna chytnete šarži vakcíny. Už je doloženou, že jsou extra nebezpečné a středně nebezpečné a mírně nebezpečné a placebo. Držím palce všem, kdo se nechá očkovat, ať nechytnete tu škodlivou. Doporučuji si o vakcínách na covid trochu něco zjistit než se necháte očkovat dál. Je to opravdu chemický koktejl. A matkám, co nechávají očkovat své děti, chci vzkázat, že své děti asi nenávidíte, když je necháte očkovat a hrozí jim dokonce i neplodnost. Přitom děti jsou skupinou, kteří jsou nejméně covidem ohroženi. Jednou si to budete vyčítat a nebo vám to budou vyčítat děti až budou nemocné a nebudou moci mít děti.

  • Ahoj, já marně přemýšlím nad důvodem lidí nechat se očkovat? Očkuje se proto, abych nemoc nechytla. Ale i přes očkování se mohu nakazit, dále ji šířit a i umřít. Tek proč to ti lidi dělají?

    Jinak dlouhodobé nežádoucí účinky zná asi jen vědma, protože před 10 lety vakcína neexistovala.

  • To je asi individuální, aspoň podle toho co tak různě vím od
    lidí z okolí co se nechávali očkovat.
    Já se třeba očkovat zatím rozhodne nenechavam... Z obav z nežádoucích účinků - ale z dlouhodobého hlediska. Nikdo nemůže vědět jestli to nebude mít postupem času na něco vliv. Zvláště když se valí jedna dávka za druhou a stejně to nezabrání tomu aby to člověk chytil.

  • MichaelkaR22.1.2022 1:18

    Ahoj,úplně nevím jak to myslíš ? Nežádoucí účinky se projevují asi jak u koho,to je individuální. U mě se třeba projevily po první dávce do par hodin (asi do 5-6h.) a to jen bolesti ruky a brnění ve rtu (jen na par vteřin,lekla jsem se toho 😁) a druhy den jsem byla malatna. U druhé dávky jsem cítila skoro hned po očkováni bolest ruky a měla jsem teplotu asi 38,paralen pomohl a zase malátnost ale trvala asi 3 dny.

  • lenkaberuska22.1.2022 8:18

    Já jsem očkovaná 3x a vedlejší účinky se objevily téměř okamžitě a trvaly 3-5 dní. U první dávky téměř nic, jen lehká únava a lehká citlivost ruky, do které mě očkovali, u druhé dávky mě už bolela ruka a po dvou dnech podpaží. A u třetí dávky to zatím bylo nejhorší, bolelo mě hned ten den rameno, pak celá ruka, podpaží a asi 5 dní mě bolely dokonce bradavky. Ale je to opravdu individuální, kolegové v práci měli 2 dny horečku a moje mamka a můj přítel vůbec nic.

  • Očkovaná 3x, poprvé mě bolela ruka a hlava, druhý den nic, podruhé vůbec nic a teď potřetí jen dva dny bolela ruka.

  • citrix22.1.2022 18:26

    Akutní vedlejší účinky se objevují obvykle během pár dní.
    Nicméně každý lék, očkování, potravina, cokoli, čemu je naše tělo vystaveno, má i nějaké dlouhodobější účinky a to bohužel u očkování proti covid nikdo neví. :( V současné chvíli jsou vedeny klinické studie na dlouhodobé účinky, ale bohužel se zatím horko těžko ví, co to dělá s tělem do jednoho roka, delší doba zatím není známa. Vzhledem k tomu, že ale usoudili, že je očkování bezpečné pro dospělou populaci, přešlo očkování i na těhotné a děti, kde se opět sleduje, co to dělá...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se