Nitroděložní tělísko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #308373 29.6. 18:24

Ahojky ,uvažuji že si nechám dát nitroděložní tělísko. Jaké bude lepší ,hormonální nebo nehormonální? Jak moc to zavádění bude bolet a jaké s ním máte zkušenosti? Moc děkuji za jakoukoliv odpověd.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejlepší bude, když si k tomu najdeš co nejvíc informací. Co jsem si kde přečetla, tak jsem vyhodnotila, že lepší je to hormonální i podle rady gynekoložky. Ale to asi může být věc názoru. To hormonální je buď na 3 nebo na 5 let. Zavádění je dost nepříjemné, o dost nepříjemnější než třeba stěr z čípku, ale dá se to přežít, je to chvilka.
    A jak to kdo snáší je zas strašně individuální. Spousta mých kamarádek si to nemůže vynachválit a vědí, že do toho půjdou zase. Já měla tělísko na 3 roky, mám zakloněnou dělohu a trvalo mi asi rok, než si to sedlo. Ale upřímně, já to měla asi dost psychosomatické. Prostě mi to přišlo jako rozumné řešení, lepší než prášky a nějak jsem se s tím nemohla sžít. Po tom roce to pak už bylo fajn, vůbec jsem o tom nevěděla. A vytahování taky v pohodě. Po celou dobu zavedení jsem vlastně neměla menstruaci, takže to bylo docela fajn. Ale hlavně si o tom toho hodně přečti z důvěryhodných zdrojů.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 384 otázek, kterým se dostalo 272 074 odpovědí a 410 112 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se