Nitroděložní tělísko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #472523 2.2.2023 10:50

Jsem po 3 porodu a řeším, jak vyřešit ochranu. Moje Dr. Mě tlačí do hormonálního tělíska, já bych raději nehormonalni, ale ona se na to netvářil, že je potom velice silná menstruace,....že s hormonálním se redaktor vůbec menstruuje. K problematice jsem si toho přečetla plno a stále se nemohu rozhodnout... Jak jste to měly? Opravdu se půl roku po zavedení krvácí? Máte hormonální/ nehormonalni a proč? Šly byste do toho znovu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsem nehormonální tělísko 5 let a znovu bych do toho nešla. Ale upřímně nešla bych ani do hormonálního. U toho nehormonálního jsem určitě silnější menstruaci měla. Po zavedení jsem asi trochu krvácela ale pak v následujících letech i mimo menstruaci. Asi nejvíc se mi nelíbila myšlenka, že jsem klidně mohla otěhotnět a vzápětí potratit kvůli tomu, že to tělísko tvoří fyzickou bariéru. Měla jsem taky pak častěji záněty m.c. ale to, že to bylo kvůli tomu tělísku jsem si spojila až později. Je super, že člověk vůbec nemusí řešit ochranu ale za všechna ta proti bych už do toho nešla.

  • veronika.14.2.2023 15:11

    Já jsem měla před porodem hormonální, cca 5 let, menses jsem ze začátku neměla, pak asi 2 roky slabě a nepravidelně, ale po vyndání jsem otěhotněla hned. Po porodu jsem si dala znovu hormonální, a to mi teda nesedlo, přes půl roku jsem krvácela, takže jsem si ho nechala vyndat, ale snažíme se o druhé mimčo, takže ochranu zatím neřeším. Ale potom bych si dala tělísko znovu, jen jinou značku, a budu doufat, že mi to bude sedět :-)

  • Za mě, do těla to nepatří. Nikdy bych si to tam nenechala dát. Viděla jsem i kamaradku rozhazena ms a záněty. A mít doktorku co by mi určovala co mam dělat. Nevim nevim. Jen můj názor.

  • llucifer3.2.2023 9:23

    Mám už 4. rokem hormonální tělísko a půjdu do něj znovu, mám 4 kamarádky, co ho mají, i opakovaně a spokojenost. Všechny jsme už po porodu/porodech a nemáme problémy. Jedna z nich mela driv nehormonalni telisko a otehotnela pres něj...
    Ale třeba mlada bezdetna švagrová si musela nechat tělísko po pár měsících vyndat, měla velké problémy.

  • Mně je 21, mám hormonální tělísko Kyleena už 3 roky a jsem nadmíru spokojená, neměnila bych, pravděpodobně si ho za ty 2 roky nechám dát znovu. Menses mám slabý, jednou za 3-4 měsíce, někdy déle bez menses.. nic mě neomezuje, nemusím myslet na to abych si vzala prášek. Žádné výkyvy nálad nebo jiné problémy jsem nepocítila, takže za mě mohu jednoznačně doporučit, ale opravdu to nemusí sednout každému, každý je jiný :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se