Nezájem prarodičů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #295100 21.8.2018 12:16

Ahoj holky,
dost mě mrzí přístup partnerových rodičů a nedokážu ho pochopit. Máme doma krásné, zdravé dvouměsíční miminko. Tchýně a tchán u nás byli jednou v prvním týdnu doma. Mají to k nám 100km. Byli u nás jen pár hodin a pak utekli mezi tím co jsem kojila a jen přes dveře zahalekali ,,ahoj". Od té doby u nás nebyli, protože je to prý daleko. Dokonce jsem se dozvěděla, že dědeček se prý u nás nudil a podruhé už se nudit nehodlá. Malé miminko mu nic neříká a bude se k němu hlásit až se naučí chodit a mluvit. A co si má povídat s vlastním synem a se mnou, taky netušil.Kdybych partnerovi nepřipomínala aby jim zavolal, tak oni jemu nezavolají. Když už spolu mluví, tak řeší cokoliv, ale na vnuka se nezeptají. Donesli nám jedno chrastítko, dupačky a tím jejich zájem skončil. Měli oba 14dni dovolené, celou dobu byli doma a přijet ani jeden nechtěli. Další věc je ta, že jsme už týden u mých rodičů a tatínek taky nevypadá, že by mu dítko chybělo. Hodně mě to mrzí. Už na oznámení těhotenství reagovali slovy ,,hmmm, dobře. Tak si dáme kafe, ne?". Tím to končilo a už se o miminku nebavili. Maximálně mě zkritizovali, že to a ono dělám špatně.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk21.8.2018 12:32

    Já vím, že to zamrzí, ale ber to tak, že je to především vaše dítě. Nedělali jste si ho kvůli rodičům ani nikomu dalšímu. Třeba se prarodiče ještě na novou úlohu necítí, třeba jim cestování skutečně nedělá dobře, třeba si k miminku neumí najít cestu a najdou ji, až bude dítě větší parťák. Můžou za tím být i další a další důvody, které znají jen prarodiče. Takže nezbývá, než jejich stanovisko respektovat, nebo si s nimi promluvit a otevřené si říct, co koho trápí a kdo co jak cítí. Držím palce.

  • petulinkaa1321.8.2018 15:56

    Hele vsude nebo většinou je nějaký problém v rodině, takže to ber jak to je, bohužel nasilim nic nezmuzes a pokud oni sami nebudou chtít, nebude to jiné. Ono chlapi at dědeček, tchan k 2 měsíčnímu dítěti nemají takový ten vztah co umi ukázat, je to pro ne prťavy :-D to spíš zensky se treba rozplyvaji :-D ale počkej až s ním budou moct dovadet a pokecat si, bude to zase drobet jiny a holt pro někoho je 100km dálka, s tím nic nenadelas, uvidis až prcek povyroste, ono to pro ne teď tak maly prostě není nijak zajimavy nebo jak to napsat, ale samozřejmě záleží na obecných vztazich v rodině, to je další vec.

  • K nám to maji ještě blíž a stejně nejezdí. Pořád nějaké výmluvy, jejich problém, že jim pak děti asi nebudou říkat babi a dědo a nebudou u nich trávit vikendy. Už to beru tak, že když je jin zatežko se dostavit, když v té rodině má každý své auto, hromadná doprava taky jezdí, tak my také jezdit nebudeme. Koneckonců vždycky tam mají hrozný bordel, ve kterém by se děti válet neměly

  • Máme to dost podobně a to máme o polovinu k sobě blíž. Z přítelovi strany ani máma (má už jenom mámu) neví, že jsme si postavili dům. Přítel je ochotnej i pro ní dojet, ale jí nezajímá ji nic ohledně jejího syna. Dokonce ji chtěl vzít na výlet a ona mu řekla, že kafe si může dát doma a tím vše zase skončilo. Ze začátku jsem se snažila to u nich nějak trošku "rozprodit" zájem a urovnat vztahy, ale z její strany úplnej nezájem. Má ještě dceru a z tý by se podělala. Tak si přítel adoptoval moje rodiče a přestali jsme to řešit, i když vidím, že to přítele hodně štve a mrzí, já už od toho dala ruce pryč, páč ty nervy mi za to nestojí.

  • Jejda. Kdyby u vas byly nekolikrat tydne, tak bys zase psala jak jezdi porad. Podle me 100km neni za rohem. A jako je pravda, ze 2 mesicni dite je pro ne asi momentalne ,,nezajimave". Co ja bych dala za klid v te dobe :-D uzivej mimca hlavne ty, protoze jsi jedina, koho v tomto veku potrebuje. Ne babicku ani dedu, ale tebe. A az povyroste, tak to muze byt zase jinak. Smir se s realitou a netrap se.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 184 odpovědí a 410 176 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se