Nebaví mě můj život

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438881 26.11.2021 23:50

Od začátku roku mě skoro nic netěší. Každý den je stejný, dost věcí se kazí. Když se mě někdo snaží rozveselit jsem strašně protivná (v duchu křičím). Musím se hodně nutit abych s někým šla ven. Skoro nic mě nebaví.. co mám prosím dělat ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně pomáhá, když si najdu nějaký ventil na špatné pocity. Často je to i tím, jak organizmus špatně funguje a neprodukují se hormony, co člověk potřebuje (dopamin, serotonin, endorfiny...). Taky na tom pracuju, docela mi zavírá, když se přinutím pravidelně do fyzické aktivity - běhání je super. Srovnalo se mi i zažívání a vytváří se motivace něco dělat. Můžeš to vyzkoušet - i když to ze začátku budeš nesnášet, po pár týdnech tě to bude motivovat pokračovat a budeš se cítít líp.

  • Ahoj, nepises kolik je Ti let. Muze to byt mnoho pricin, klidne i nynejsi celosvetova situace. Ale muzou Ti chybet i nejake vitaminy nebo mas rozhazene hormony apod. Urcite bych na Tvem miste zasla na kontrolu k doktorovi, ze se necitim dobre, chtela bych vzit krev a udelat kontrolni rozbor. Treba by stacilo dodat vitamin D nebo muzes zkusit i nejake vitaminy na lepsi naladu Spanek je taky dulezity, spis dobre a dostatecne? Plus samoztejme strava. A k tomu si najit neco, co Ti dela radost, delat neco, co mas rada Vzpomen si, co jsi jako mala rada delala a zacni treba znovu kreslit, sportovat, cist, poslouchat hudbu atd. Je hodne veci, cim si zhezcit den :) Doba je ted tezka pro vsechny, my citlivejsi a uzavrenejsi to vnimame jeste narocneji, tak snad jsem Ti trochu pomohls..

  • Napsat na papir v cem jsi dobra, co Te kdysi bavilo, apod. Pak se tomu zase zkusit venovat. Muze to byt sport, kreativni cinnost, peceni, vareni, foceni, psani recenzi, ochutnavani oblibeneho jidla z ruznych zdroju, bylinkareni, zkraslovani domova,... Je takovych cinnosti, ktery cloveku udelaji radost, potka a pozna novy lidi a inspirace :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 602 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se