Nalezeni brigady, pres zname ano ci ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511759 29.1.2023 15:55

Dobry den,
Predem chci podekovat vsem za rady.
Mam problem, a nevim jak se s tim popasovat.
Uz 3/4 roku si hledam brigadu, neuspesne. V oboru jsem to vzdala po 2 mesich a nekolika poslanych zivotopisech a emailech, na ktere nikdy neprisla odpoved (Obor letectvi - administrativa). A od te doby hledam jakoukoliv administrativu, ktera by byla mozna skloubit se studiem na VS. Bohuzel je to pokazde stejne, prijde email, ze zivotopis a dalsi udaje dorazili, v poradku a od te doby, nic, ani email o tom, ze moji osobu nevybrali. Uz me to depta.

Jeden muj znamy, z klubu modelaru, ma diky stedni fajn brigadu, v obopru letoveho provozu.
ALE...
Nevim zda ho poprosit o to zda by mi dal na nekoho kontakt, ze bych to zkusila tam take. Resp je to clovek, se kterym jsem si nikdy uplne nesedla, prijde mi hloupe, se takhle plazit pred nekym na kolenou, mam strach aby to dotycny pak nepouzil proti me. Navic ja na tohle podlezani a schaneni neceho, pres zname nejsem. Nevim ,zda bych se dokazala, podivat na sebe do zrdcala, s vedomim, ze brigadu mam jen diky "dohazovani, znamosti" a ne z vlastniho snazeni. Ano vim, ze to v Cesku takhle funguje, bohuzel.

Ale na druhou stranu, uz jsem unavena, z psani a posilani zivotopisu, kdyz byl vzdy vysledek 0. Uz me tohle dost vycerpava, penize by se hodily, take, a doma mi to davaji pekne sezrat, ze jsem neschopna, a vsichni okolo maji brigadu, jen ja ne a bla bla.

Jsme z cele te situace zoufala, nestastna, a nekolik noci uz jsem i probrecela. Nevim co mam delat...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • rozdělila bych ten dotaz na několik částí:
    1.po několika poslaných? to je vzdání hodně brzy. NE vždy je prostě všechno hned a ne vždy je životopis a motivační dopis dostatečně reprezentující a vyjadřující co dotyčný chce. Někdy jsou to desítky emailů, nežs e zadaří.
    2.Že se neozvou - na tohle opravdu nemají čas. Když jim dojde na pozici třeba stovka žádostí, a to mnohdy i neodpovídajících požadavkům, tak není v jejich silách každému odpovídat nemáme zájem a většina firem to má i uvedeno - když se vám neozveme, tak jsme si vás nevybrali
    3. Brigáda ze známosti? Měla jsem ji jako studentka několikrát a bylo to fajn. Rozhodně to neberu jako ponižování se před někým. Za slušný dotaz člověk nic nedá a není to žádné ponižování. Jak by jsi potom brala, pokud by jsi skutečně měla někoho požádat o pomoc? třeba i v budoucím zaměstnání :-o

  • macicekkajik30.1.2023 6:44

    Také na tom nevidím nic špatného zeptat se známého. Jak se říká: "Líná huba, holé neštěstí." A pokud to nevyjde, proč si nenajdeš alespoň brigádu v jiném oboru než studuješ, dokud si nenajdeš tu správnou. Ono se většinou štěstí prolomí, když pracuješ někde jinde. I kdyby jsi měla vybalovat zboží v nějakém obchodě nebo být na pokladně. Hlavně když je vidět, že projevuješ činnost i jinak než jen rozesíláním životopisů. A každá koruna se hodí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se