Můžu otěhotnět?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194718 7.12.2019 8:15

Ahoj je mi 17. Už rok beru antikoncepci Triquilar pravidelne, nikdy se mi nestalo že bych nějakou pilulku zapomněla vzít. Antikoncepci beru v 18:00, ve čtvrtek jsme měli s přítelem nepřerušovaný pohlavní styk. Bohužel se ale u mě ve čtvrtek v noci kolem 2 projevila střevní chřipka (bolest žaludku, bolest břicha, nevolnost ale proběhlo to bez zvracení a průjmu, průjem jsem měla až druhý den dopoledne). Kolem třetí hodiny ráno jsem si dala smektu. Jde mi o to že se bojím že mohl být účinek antikoncepce narušen kvůli střevní chřipce nebo dokonce kvůli smektě na internetu jsem se dočetla že snizuje účinek antikoncepce. Myslíte že tu je možnost toho že bych mohla být těhotná?
Děkuju za všechny odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Smecta může snižovat vstřebávání jiných léků, takže by se zároveň se Smectou neměly brát další léky. Nic o snižování účinnosti antikoncepce v příbalovém letáku není. ;) Pokud nebudeš brát Smectu a HA zároveň, tak v klidu. Ale pokud budeš mít průjem nebo zvracení do 3-4 hodin od užití HA, tak se dalších 7 dní chraňte ještě jinak. Přesný čas, ve kterým bys neměla zvracet nebo mít průjem najdeš v příbalovým letáku HA. Chápu, že je to strašně dlouhý, ale já jsem tam odpověď našla vždycky, jenom stačí nebýt líná. :)

  • Ja k tomu co tady holky napsaly jen dodám, že průjem není to, když máš jednou ridkou stolici, ale průjem j3 definován jako vyprázdnění více než 3 neformovaných stolic za den, nebo jako časté vy-
    prazdňování řídké stolice, nebo častější a naléhavěj-
    ší pocit potřeby s překotnou evakuací neformované
    stolice a přetrvávajícím pocitem nucení.

  • Nesmis mit prujem nebo zvraceni 4 hodiny od uziti, tzn. u tebe do pulnoci. Takze je to ok
    Ale jestli Smecta snizuje ucinnost, dalsich 7 dni bych pouzivala jeste kondom (do pristiho patku).

  • Ano, samozřejmě, že můžeš. Kdykoliv máš sex, můžeš otěhotnět a je jedno, jakou formu antikoncepce používáš a jak moc jsi zodpovědná. Vždy může dojít k početí. Jediná stoprocentní antikoncepce je abstinence.
    Takové dotazy, jestli někdo může otěhotnět po sexu, mají jedinou odpověď (a je jedno, jestli hraje roli antikoncepce, kondom, průjem, přerušovaný sex,...), vždy zní "ANO" ;-)
    Rozdílem je jen míra pravděpodobnosti, ale tu ti nikdo nespočítá, život si dělá, co chce ;-)

  • Kdyz je ti spatne, tomu se rika strevni chripka?:-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se