Musi extrovert casto chodit do spolecnosti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424723 26.10.2020 10:14

Dobry den,
mam takovy dotaz. Myslite si, ze muzu byt extrovert, i kdyz se nechodim nejak casto bavit do spolecnosti, ale kdyz uz jdu, tak si to umim fakt uzit a spolecnost mam rada? Proste vetsinu casu travim treba doma se segrou nebo s rodicma(nebyvam sama). Jinak jsem clovek komunikativni a pratelsky. Ale za normalniho stavu chodim na stredni, takze mam kazdodenni kontakt se spoluzaky(jenom aby to nevypadalo, ze jako nikoho vubec nepotkavam:D) Proste a jednoduse, musi vsichni extroverti chodit casto do spolecnosti?
Pardon za blby dotaz, asi uz mi z te izolace hrabe:D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavní rozdíl mezi extrovertem a introvertem je v tom , jak ti dva dobíjejí baterky. Extroverta vyčerpává být sám - dobíjí se mezi lidmi, proto je často vyhledává. Introvert to má naopak - dobíjí se o samotě, pobyt mezi lidmi ho vyčerpává (i když si ho dokáže užít!). Panují předsudky, že introvert musí být nutně málo komunikativní, ale není to tak docela pravda - mezi blízkými lidmi dokáže být velmi komunikativní, a protože komunikace a sociální schopnosti jsou věcí, které se dají naučit, čím je starší, tím víc se mu to obvykle daří i mezi cizími lidmi. Takže zatímco u dětí snadno poznáš, kdo je I a kdo E, u dospělých už to tak lehké není.
    Pokud si dokážeš společnost užít, ale nemáš potřebu ji často vyhledávat, tipovala bych Tě spíš na introverta. Nicméně - ta škála je samozřejmě hodně široká a kovaných čistých introvertů a extrovertů zas tolik není (ještě existuje výraz ambivert, který značí někoho "mezi").

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se