Menstruační kalíšek

Otázku položila: candyska 9.4.2020 12:42

Zdravim, mám dotaz na ženy, které používají kalíšek. Stalo se některé z vás, že se vám při používání kalíšku zhoršili menstruační křeče a bolest břicha? U mě nic tragického, normálně funguju bez prášků, jen před tím jsem necítila vůbec nic a teď občas malý tlak v břiše ano. Mám ho třetí menstruaci a taky se mi občas zdá že častěji chodím na malou ale nevím jestli si to jen nenamlouvam.
Děkuji za odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mne se naopak cela ms zlepsila, je kratsi, bez bolesti (resp. Obcas druhy den boli, ale predtim me bricho bolelo hodne a treba dva dny v kuse, bylo mi na omdleni). Jinak bych rekla ze curani i tlak z nafouknuti je u ms normalni, ja to mam vzdycky.

  • Já používám menstruační kalíšek 5.let a řekla bych že mám menstruaci o něco méně bolestivou:-) a křeče co mívám jsou také menší. Délka zůstala stejná 5-6 dní ,ale bolesti už tak dlouho netrvají. Menstruační kalíšek máte teprve třetí menstruaci třeba budou vaše problémy spočívat v něčem jiném.

  • Ja používam menštruačný kalíšok rok a všimla som si pri poslednej menštruácii tlaky, zrejme podobné ako popisuješ. Vo všeobecnosti však za ten rok som spozorovala menej bolestivú a kratšiu menštruáciu. Občas sa mi skráti aj o 2 dni.

  • mívám to tak skoro i pravidelně první den ms - proto ten první den/půlden, než se ms rozjede používám vložku.
    navíc mívám při začátku ms i trochu průjem, tak s kalíškem je to pro mně nepříjemné a více bolestivé. ale pak už bez problémů.

  • Ahoj, zprvu, když je ms nejsilnější, cítívám tlaky, ale to jen chvíli. Pak o kalíšku nevím. Co je mi jasné je, že ho mám krapet větší, než by asi měl být, ale má to výhodu většího obejmu a vydrží ten půl den.
    Možná máš větší velikost než potřebuješ, případně je moc tuhý. Vyrábí se různé měkkosti a tvrdosti.

  • mj-celka9.4.2020 16:17

    Nemáš obrácenou dělohu a nízko položený čípek?
    Mně se vlivem porodu bohužel přesně tohle stalo a musela jsem si kvůli tomu pořídit nový kalíšek - nízký. Časem se to nějak upravilo a už zas používám ten můj kalsický.

  • Me se to atava kdyz mam moc plny mocovy měchýř, pak je to dobry, kdyz se vycuram je po tlacich a po bolesti ....:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se