Matka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425752 23.11.2020 3:52

Ahojky mnela bych otázku rozešla jsem se s přítelem, jemy 18 a jsem těhotná,. On si myslí že jsem lharka a další věci,. Bohužel my řekl že jsem mnela poslední šanci, ale včera jsem zjistila že se my někdo naboural do fb a telefonu a kdo ne byla to moje rodina tudle chybu jim nedokážu odpustit,. Abych to upřesnila ségra přítel je dobrý hekr,. A moje matka chce abych s prckem byla uní a snaži se vsema možnýma zpusobama abych zůstala a to tak že nás s přítelem rozhadala jsem dost stará na to se postarat sama o sobě a bohužel,. Jsme i naivní matka si vymyslela že se něco děje abych zůstala doma a já sem zůstala a překvapení,,. Včera jsem Poslouchala a nemohla jsme věřit svim očím prosím je tady někdo kdo my pomůže co mám udělat 😔

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já být tebou, tak se nejdříve naučím český jazyk - gramatiku, pak dokončím školu. A až teprve pak bych řešila kluky, těhotenství a hackery atd. ;-)
    Asi maminka a rodina ví, proč to dělá.

  • Určitě si všechno důkladně promysli. Vychovávat dítě sama není snadné. Bude chtít otec uznat otcovství? Pokud ne, dá se toho domáhat i soudně (může se domáhat ty, ale i on). Pokud bude jako toec zapsán v rodném listě, pak má určité povinnosti (třeba platit výživné), ale také práva (vídat se s dítěte, spolurozhodovat o něm). Dovedeš si představit, jak toto mezi Vámi bude fungovat?
    Nevím, jaká je tvoje situace - máš kde bydlet? máš nějaký příjem, budeš mít nárok an mateřskou? Na rodičovský příspěvek budeš mít nárok určitě, ale pokud jsi předtím nepracovala, tak v nejnižší výši.
    Pokud na výchovu dítěte zůstaneš sama, pak určitě za případnou pomoc tvojí rodinu budeš v budoucnu ráda.
    Můžeš se také obrátit an nějakou proadnu, třeba tady - speciálně pro nastávající matky: https://hnutiprozivot.cz/
    Držím palce, ať to nějak zvládneš

  • AjdaK23.11.2020 7:14

    Pokud máš doložitelné důkazy o nabourání se do sociálních stránek, klidně bych to oznámila na pčr. Nevím co kdo z vás dvou děláte za psí kusy, ale 18 je ještě dost telecí věk. Pokud jsi si jistá, že dítě chceš a zvládneš se o něj postarat, tak směle do toho a okamžitě bych utíkala na nejbližší orgán OSPOD- organ sociální ochrany dětí. Tak se poradila co a jak, i jako těhotná máš nárok na určité dávky výživného a na přispětí otcem na výbavu a podobně, tam jsou kompetentní k tomu ti vše vysvětlit. Pokud s tatínkem nebude možná domluva, pomůžou ti s veškerou dokumentací pro soud a podobné. Rozhodně bych neřešila nějaké návraty k němu. kdyby byl co k tomu, postaví se k tomu jako chlap. Jste nejspíš oba ale ještě "děti" a za pár let a tunu dalších zkušeností na to budeš koukat úplně jinak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se