Krize ve vztahu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424878 30.6.2020 15:18

Zdravím potřebuju pomoct co dělat je mi 18 a jsem s přítelem rok a půl a nedávno jsme se spolu přestěhovali a začli společně bydlet ... Moje matka je alkoholička proto mě nic moc nenaučila ...uklízet umím ale co se týče vaření tak to není zas tak růžový ... Neumím třeba pracovat s masem a navíc u práce s masem je mi vždy zle a nezvládám to ale maso jím
A právě to vaření a to že neumim dělat s masem nebo že mi je z toho zle je důvodem našich hádek s přítelem a nevím už co dělat....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, tak ať ti přítel ukáže jak se vaří a připravuje jídlo. Zkuste být spolu v kuchyni... zkus se podívat na videorecepty pro úplné začátečníky

    slyšela jsem o kuchařce, kde je i návod, jak umýt hrnec

    zajdi do knihkupectví, nebo na kurz

    a hlavně at i chlap něco předvede

  • Francy30.6.2020 16:58

    Copak on ti vyčítá, že v 18 neumíš vařit jako šéf kuchař? 8-o Já třeba na vaření taky nejsem, moc ráda peču a baví mě to, ale vaření přenechávám druhé polovičce. Baví ho to a jde mu to. Nemusí přeci vařit vždy žena ;-) Naposledy jsme společně něco zkoušeli a fakt se to nepovedlo, no zasmáli jsme se a objednali pizzu :-D chce to trénink, naučíte se to.

  • Rozdelte si s pritele domaci prace, s tim ze varit bude on. Minimalne aspon zpracovavat to maso. Ty muzes pripravovat studene vecere (k salatu se da vzdycky udelat kureci platek na prirodno, to je otazka 5 minut) nebo bezmasa jidla.
    A spousta druhu masa se da koupit uz nejak naporcovane, takze manipulace minimalni :-)

  • S pritelem jsem se taky pred pulrokem stehovala - je mi 19. Doma me varit neucil nikdo a masu jsem se taky vyhybala. Pritel to vedel a na zacatku jsme se dohodli ze bude varit on a bude mne ucit, proste to budem delat spolu :) tedka uz varim pouze ja posledni mesic a hodne jsme se spolu naucili. Zkus si s pritelem promluvit a domluvit se na necem podobnem :)

  • A to ja bych se radsi prestala littovat a pokusila bych se v tom vareni nejak zdokonalit, naucit nove veci. Nikdo po tobě nechce abys naporcovala byka :-D a mezi nama, casem se naucis. Jak uz tu bylo psano, spousta se toho da koupit uz naporcovane.
    Jinak u nas bych s necim jako ze bych kuchyni vylozene nechala na chlapa neuspela, proto pisu ze bych se nelitovala a radsi pro 5o neco udelala. Mne to prijde hloupe kdyz kuchyni vede chlap.. Myslim to tak ze kdyz musi chlap varit protože zena toho neni schopna se naucit, takovi ti chlapi co maji vareni jako konicka a bavi je to, to je samozrejme neco jineho.
    Koukni se normalne i po netu :-) na YT je plno postupu a receptu, i blbe ,,ano sefe,, ti muze lecos dat :-)
    Na druhou stranu je ale ten tvuj trouba, pokud ti vycita vysledek i kdyz se snazis..

  • sisterrys1.7.2020 22:20

    No zírám, v 18 umět uvařit vše, podle mě umí málokterá. Že to přítel vyžaduje bych ještě pochopila, ale že se hádá a nebere v potaz, že se teprve učíš...
    Mě nikdo moc do kuchyně nepouštěl, u nás vaří táta, který se k pravidelnému vaření dostal tak, že všechny kybicoval, jak to mají dělat. Moje mamka s masem taky moc zkušeností nemá (v 55 letech), maso je prostě doména taťky.
    Já se učila sama vše za pochodu, první pokusy na vejšce. Na kuřecí jsem si troufla až v páťáku :-D. No a když jsem zjistila, že mám začátečnické štěstí, tak jsem jako aupair rozhodla udělat svoji první svíčkovou. No, ještě, že mi maso pohlídal dědeček dětí :-D. Víc jsem se rozvařila až, když jsem měla vlastní byt a potkala nynějšího manžela. Sám se člověk prostě nějak odbyde.
    Jinak jak už bylo psáno, koukni na net, yt na recepty a co se ti bude líbit, vyzkoušej. Nenáročných receptů, které jsou i za chvíli hotové je spousta. A na maso doporučím pomalý hrnec, ušetří i spoustu času, maso se z něj jen rozpadá a člověk proto musí udělat jediné - dát do hrnce včas suroviny a zapnout;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se