Kdy dát dítě do sporťáku/jídelní židličky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175024 28.9.2018 19:21

Zdravím, ráda bych se poradila.. dcera (7m) si před týdnem poprvé sedla z boku, teď v posledních dnech piluje sed stále častěji, už si umí sednout vysloveně na zadek, ale vydrží v něm vždycky jen chvilku, maximálně minutu pak jde zpátky na kolena.. do kdy mám čekat než jí dám do sporťáku nebo do jídelní židličky? až se udrží tak dlouho jak dlouho by byla na daném místě? V hlubokém kočárku jezdí na bříšku a kouká, na zádech jí to nebaví.. blbý je když se zhorší počasí a musim jí zatáhnout, tak se nedá jet nikam a musíme fungovat jen s nosítkem.. díky všem za zkušenosti

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nevím jaký máš sporťák, já mám polohovatelný, takže by se tam dalo dát dítě i teď jak říkáš, jen by bylo v pololehu jakoby..já ale počkala, až sem u malého viděla, že už sedí pořádně. A do židličky až bude sedět, netrápila bych ju, dokud si není jistá v sedu :)

  • Do sportaku bych dala tak, aby nesedela úplně, ale aby viděla. A do jídelní zidlicky až by seděla opravdu sama a poradně :)

  • Tak záleží,jestli máš sporťák a jídelní židličku polohovatelnou.

  • Dej do sportáku,ale pouze do pololehu.Pokud je židlička polohovatelná,tak to samé..já mám takovou pevnou,2 polohy a ta jedna je právě pololeh a krmilo se mi dobře :-)

  • nám nectěl syn sedět v jídelní židlčce vůbec , párkrát jsem ho tam uvázala a ani to nepomohlo a to jsme měli 4polohovou.Sporták jsme využili až od 1,5roku kdy už chodil a to sebou taky šil a připoutat nepřipadalo v úvahu .
    Chci tím říct že záleží na dítěti zda to zvládne, ne na věku či mamka chce.
    O věku či schopnostech se záměrně nezmiňuji.

  • Zanthia129.9.2018 5:03

    Udělala bych to jak říkáš "až se udrží tak dlouho, jak dlouho by byla na daném místě". A ve sporťáku využít polihování, jak píší ostatní. My jsme třeba museli používat sporťák když si malá ještě vůbec nesedla, protože z korbičky dávno vyrostla (sedla si až někdy v 15 měsících), ale nechali jsme jí v lehu.

  • petulinkaa1329.9.2018 11:08

    dcera 8.mesiců taky nema ještě vypilovany ten stabilní sed na zadku,rovny, sedí z boku, omylem se ji povede ten vyslovene správný sed, nebo kleci a sedí na nohach, takže do židličky davam, ale je v polosedu a sporťák bych delala stejným stylem, aby vyloženě rovne nesedela, ale jako by ten lehosed a zatezovala ty záda převážně ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 187 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se