Karanténa a schůzky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423960 8.4.2020 11:52

Ahojte, přijde vám jako blbý nápad teď chodit s kamarády ven? Za celou dobu co je nouzový stav jsem byla tak dvakrát venku se sama projít a jednou z toho jsem se viděla s kamarádkou. Domluvila jsem se s kamarádem, že se dneska půjdeme projít do lesa, ale dojíždí autobusem a tak jsem to zvážila a radši venek zrušila, ale kamarád je na mě naštvaný, že to přeháním a celkově mi přijde, že z mých kamarádů jsem opatrná jen já a s nikým se nestýkám a oni jsou potom na mě naštvaní. :-D

Scházíte se s někým v takové situaci?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je narizeno vychazet ven jen v nejnutnejsich pripadech a maximalne ve dvou (!) lidech (pokud to nejsou clenove rodiny). Je dovoleno sportovat venku.
    Ja osobne se nestykam s nikym, jen pres volani, zpravy nebo videohovory.
    Nejde o to prehanet nebo neprehanet, ale dodrzovat narizeni vlady.. Aktualni stav narizeni je dostupny na www.vlada.cz, kazdy den se muze menit, doporucuju sledovat.
    Takze mi z toho vychazi, ze s kamaradem se sejit muzes, oba povinne s rouskou, ven do prirody a ne mezi lidi, sami dva, dodrzovat hygienu, nesetkat se s nikym dalsim.

  • Přesně jak už bylo psáno, je povoleno vycházet ven jenom v nejnutnějších případech (nákup, lékař, cesta za rodinou kvůli nákupu např. prarodičům). Je povolený shromažďování maximálně ve 2! (rodina se samozřejmě nepočítá). Takže jestli nechceš mít problémy, tak to radši ještě vydrž. Taky si s partou voláme přes videohovor, dají se hrát i hry. A v týhle době na sebe lidi navzájem celkem často volaj policii, když někdo něco porušuje ;) Když se půjdeš na chvíli projít s jedním kamarádem/kamarádkou, tak nevidím problém, pokud půjdete do přírody a ne do uzavřenýho prostoru a budete mít oba roušku a dodržovat hygienu. Ale sejít se někde ve větším počtu lidí, to teď fakt nejde. Scházím se kromě rodiny akorát s přítelem a ten se v tomhle případě stejně bere jako rodina.

  • Taky by mě to lákalo sejít se s kámoškou, ale nechám si zajít chut. Ven teda chodím se synem každý den, ale s lidmi se nestykam a když tak tu roušku dodržuji. I když mě to štve. Co se přiznám, tak v přírodě si ji sundam a když někoho potkám a vím, že se s ním nebudu vybavovat, tak si ji ani nedávám. Ostatní to mají většinou podobně. Ale jinak v posledním týdnu jak se udělalo krásně, tak spousta hlavně mladých lidí nouzový stav nedodržuje. Scházejí se ve skupinkách bez rousek. Aspoň tady u nás. A ještě po sobě nechávají ležet flašky, plechovky a vše možný bordel kde se dá. :-(

  • kam potřebuji tam jdu, návštěvy nerušim, nejsem z těch a naštěstí ani nikdo kolem mě co by jsme z toho byli pos... pokuď tomu někdo propuknul, ke to jeho problém, rozhodně nesleduji falešná čísla a frašky politiků.

  • Za mě, buď v klidu. Pokid nejsi nemocná (cukrovka...) takto fakt neřeš. Buď v klidu. Přehání se to. Za mě bych to uvolnila hned a raději bych se nakazila a měla to za sebou. Rousky jsou des.
    Nechod za prarodiči a vše je v klidu.

    To co se teď děje je fraška.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se