Je mi šestnáct, jak říct doma, že jsem těhotná?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395900 23.9.2018 17:58

Ahoj je mi 16.Když jsem spala u kámošky, tak se vždycky spíme všichni kámoška její bratr(můj kluk) a já. Známe se už od tý doby co jsme na světě. A jednou spal u něj i jeho kamarád tak jsme se trošku napili a pak jsme se dohodly že já a můj přítel budeme spát v jedný posteli a kámoška s kamarádem ve druhý. No a v noci jsme se milovili a bohužel jsme si neuvědomily že nemáme ochranu a já neburu antikoncepci. Tet nevim jestli to mám říct mámě. Poradíte???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zanthia124.9.2018 13:17

    Mámě to určitě řekni, stejně jako tátovi, máš-li možnost. S kým jiným bys tak závažnou a důležitou věc řešila? Oni jsou za tebe zodpovědní, oni tě měli na podobné situace připravit. Máš nějaký plán co teď? A už o tom ví tvůj partner a budoucí otec? To vše je samozřejmě třeba promyslet a udělat.
    Myslím, že nemá smysl abychom ti my tady nadávali nebo tě strašili, nic z toho teď nepomůže. Jestli se těhotenství potvrdí, tak už je tady nový život a je na vás všech (ty, partner, rodiče vás obou), abyste se k němu postavili maximálně zodpovědně a udělali všechno pro to, aby vše nakonec dobře dopadlo a jednou nikdo z vás nelitoval. Hlavně to malé, které je v tom narozdíl od vás všech nevinně.

  • Kdy jsi spala u kámošky?

  • Delala sis test? Bylas u doktora?
    Pokud ne, jeste stale nemusis byt tehotna...

  • stupidiack24.9.2018 9:52

    Normálně to řekni, čím dřív, tím líp. Jsi mladá a nezkušená, když jsi takto nezodpovědně jednala, ale to už je teď pozdě. Ve tvém věku se bude zvažovat (ale i nemusí!) potrat, každopádně sis to pěkně zavařila. :-)

  • A takhle to na tom světě chodí. Jaká je pravděpodobnost, že se šestnáctiletá žába, při jednom nechráněném styku trefí zrovna do doby, kdy má ovulaci a otěhotní? No a vida. A pak jsou tu ženské, co jednou ovulační testy, bazální grafy, po styku dělají stojky nohama zavěšené na lustr a nic. To je k vzteku pro obě strany. Co už, teď to řekni vašim, sice tě asi nepochválí, ale nakonec se uklidní a budete si muset sednout a řešit co a jak. Zda si dítě nechat a pomohou ti s péčí, nebo zda interupce. Hlavní slovo v téhle situaci neexistuje. Je to tvoje dítě, nenech s sebou manipulovat. Na stranu druhou bez rodičů to nedáš, takže do toho taky mají co mluvit. Prostě zkuste najít nějakou společnou řeč.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 185 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se