Jak probíhá zápis do MŠ?

Otázku položila: Martasek89 2.5.2014 18:05

V pondělí nás čeká zápis do školky. Jak to probíhalo u vás? Na webu školky, kam půjdeme, není žádné info, žádný dokument ke stažení. Přihlášku, evidenční list a všelijaké dokumenty, to si vyzvedu a vyplním na místě? Někdo to nosí už vyplněné, jiný to píšou až tam, nerada bych něco zpackala. Máme školku kousek od domu, tak snad se nebudu muset vracet domů, vypisovat a chodit tam znovu. Potvrzení od dr se nese snad až púři nástupu, že?

Snad nejsem za blbce, že jdeme v pondělí na zápius a teď se teprve na všechno ptám :(

I tak moc díky :D

Tak všechno v pohodě. Přihlášku jsem vyplnila tam, evidenční list také, který jsem ještě dnes dala na potvrzení k doktorce, zase ho tam zanesla a pohoda :) Jen dítě mi odmítalo jít ze školky, prvně přede mnou utíkala, že nechtěla ani za ředitelkou :D Ale ukecala jsem jí a pak jsem jí říkala, že máme ještě zařizování ve městě, tak naštěstí sama šla :D Řekla dětem krásně AHOJ, zamávala a bylo :D

Věděla jsem hned, že školka pro ni bude ráj, ale že nebude chtít ani domů, tak to bylo moc i na mě :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, co si tak pamatuji, tak když brácha se ženou zapisovali do školky před rokem malou, tak potvrzení od lékaře museli mít již u přihlášky. A mám takovej dojem, že přihlášku tam nesli již vyplněnou.
    Odevzdali to tam, a pak už jen čekali na rozhodnutí.

  • Ahoj, to se asi liší, každá školka to má jinak. Zavolej si do té vaší. U nás např. museli rodiče všechny doklady přinést k zápisu - bez potvrzení od lékaře je zapsat ani nemůžeme. A vzhledem k tomu, že jsou na přihlášce povinné podpisy obou zák.zástupců (samozřejmě pokud oba fungují a existují), těžko se to vyplňuje na místě. Málokdy přišli oba dva rodiče. Ale jak říkám, zavolej si do té konkrétní.

  • ahoj, u nás se formuláře daly stáhnout z jejich stánek, a už to muselo být vyplněné, ale vím, že rodiče předemnou neměli nic... jako vždy to můžeš hned vyřídit a co nejdříve přinést (termín ti řekne, ale budou to tak dva dny). Jinak třeba moje doktorka toho měla hodně, a nedala mi to hned! musela jsem přijít až za dva dny... takže i to je zdržovačka!

    Jinak u zápisu ti dají další papíry na vyplnění, a většinou chtějí vidět i dítě... a je to takova neformální konverzace.... já jsem třeba zapisovala malou, že půjde v necelých 2,5 letech do školky, tak jsem začala tím, že vím, že jsme malí, ale že už chodím do práce, že malá je 2x týdně v jeslích a že ji to tam baví... že má ráda kolektiv, že mi je jasné, že musí umět to a to... a ono to byl takový rozhovor v tomle tématu.... a ta ředitelka zase říkala, že mají takové a takové akce, a mluvila o školce, co se bude dělat nového, že bude nová zahrada... a tak, ptala jsem se i na šance přijetí, to mi řekla hned, že jí vezmou že mají málo dětí, i když je mladší ale libilo se jí, že chodí do jesliček, že jsou ty děti už naučené na ten režim... tak hodně štěstí ať dítko vezmou a je spokojené!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se