Jak odstranit z masa smrad?
Co udělat s masem které už začalo smrdět? Potřebuju ho udělat zítra na oběd a jiné nemám. Nic mu není, není zkažené, jenom tak smrdí. Nebo to přestane být cítit po uvaření?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
15.9.2019 20:56
Otrava zkaženým masem může mít nevratné následky. Pokud smrdí určitě nevařit, ale vyhodit!
-
16.9.2019 6:07
Kuřecí maso je velmi haklive na zkazeni a to i před datem spotreby. Nejdřív se u čtvrtek kazí zbylé casti vnitřnosti a od kosti.
Takže pokud jsou cítit jen trochu ty vnitřnosti, dobře očistit, omyt nejdříve ve studené vodě, pak dát na 1-2h do studené vody s octem. Pokud i po vytažení je cítit smrad, bez milosti vyhodit. Jídlo by bylo i po přípravě cítit a ani koření to nezlepsi, a nepomůže maso ani zmrazit.