Inkasní agentura

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423833 27.2.2020 12:01

V prosinci jsem udělala blbost a půjčila si od zapla kolem 8000, ale zrovna kdy se mi to nejmíň hodilo, tak mě vyhodili z práce, ne mou vinou, už mi psala inkasní agentura, víte jak to s nima probíhá?
Dlužnou částku můžu zaplatit nejdřív na začátku dubna
Prosim nepište mi, že jsem blbá, já to vim sama a plně si to uvědomuju, jen potřebuju poradit, díky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dokonce jsem z hecu klikla na jejich stranky a je to tam primo napsane..
    https://www.zaplo.cz/dusledky-nesplaceni/

  • eliskao27.2.2020 14:19

    Co nejdříve je zkontaktujte, popište situaci a požádejte o splátkový kalendář s tím, že nyní celou částku uhradit nemůžete. Některé instituce jsou v tomto svolné. Pokud to nepůjde zkuste si půjčit od někoho z rodiny, známého atd. Bohužel úroky se mohou šplhat nahoru závratnou rychlostí a jak se dostane věc k rukám exekutora, naskočí Vám k půjčené částce i několik desítek tisíc jen jako odměna exekutora. 8 tisíc je dost, ale zas to není 100 tis. a třeba najdete někoho mezi známými kdo Vám půjčí s tím, že mu peníze splatíte co nejrychleji.

  • Nemam s tim zkusenost protoze od takovych sajrajtu bych si nikdy nepujcila, ale myslim ze nejlepe udelas kdyz se s nimi pujdes dohodnout a osvetlis jim situaci a kdy budes moct zaplatit. Prijde mi to jako nejferovejsi a nejpoctivejsi reseni.

  • dana0728.2.2020 7:12

    Naprostý souhlas s výše uvedenými příspěvky, že hlavně nedělat mrtvého brouka. Dneska si lidi myslí, že když dělají mrtvého brouka a nepřebírají zásilky, že na ně nikdo nemůže, ale opak je pravdou. Dělala jsem u soudu na civilním oddělení a žaloby na neplatiče byly na denním pořádku - denně jich přišlo několik. A řeknu vám, že ani soudci se s tím neprdí, páč ta banka či jiná instituce má vždy doklady o tom, že dlužník neplatí. V těchto případech se většinou vydá jen platební rozkaz a když si dlužník nepřebere zásilku, vyvěsí se na elektronickou desku a zásilka je pak považována za doručenou. Po nabytí právní moci banka předává platební rozkaz exekutorovi a jsou z toho velikánské problémy. Stávalo se, že pokud se člověk dostavil na jednání a chtěl vyřešit situaci, dost často instituce přistoupila na splátkový kalendář, tak neblbněte a ozvěte se jim, řekněte jim, co se stalo a třeba vám navrhnou nový splátkový kalendář. Hlavně to prosím vás nenechávejte být, úroky z prodlení rostou, ale ještě horší jsou náklady exekutora a další náklady s tím spojené a z 8 tis. může být najednou 50 tis ani nevíte jak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se