IUD nehormonální tělísko/hormonální

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394060 13.6.2021 10:30

Zdravím. Je mi 21 let (bez děcek) a nechala jsem si po konzultaci s doktorkou zavést IUD Ballerina tělísko (s mědí), byla jsem informována o celém procesu co a jak, jenže od aplikace krvácím, permanentně silně (doktorka uklidnila, že se s tímto normálně setkává u tohoto typu a má už na zkušenosti věk, takže ji věřím), jenže 12 dní po aplikaci to vypadalo, že přestanu krvácet a na pondělí (toto akktuální) jsem začala fest krvácet...před tím to byly kusy sliznice se sraženou krví (což způsobují bíle krvnivky okolo tělíska co vím) ale teď to je čístá krev, která se valí od soboty jak voda...chtělo se mi na velkou a když jsem vstala ze židle,píchlo mě v podbříšku jako od nože a mám dojem, že se mi tělísko posunulo do děložního čípku PROTOŽE: ten drátek co trčí ven jsem měla dlouhý 1 cm max z dělohy, ale teď je max3 cm od vchodu pochvy (úplně změnil délku),bolesti jak prase okolo 12 hodiny každý den a opravdu moc krve. Od doktora, u kterého jsem kvůli bolestem byla v uterý, dostala léky na stopnutí krve (nezabírájí). Zítra volám doktorce (máme to domluvené) co s tím,ale chci se ZEPTAT na těchto pár věcí -->
-mohlo by o znamenat posunuté tělísko do děložního čípku, nebo naopak to, že si tělísko konečně sedlo na správné místo?
-Vaše zkušenosti s tělískem? (hormo i nehormo)
- jiné metody antikoncepce? (léky odmítám z mnoha důvodů a než se nechám sterilizovat chci vyzkoušet metody antikoncepce a ne :) kecy typu "si mladá si ještě rozmyslíš posílám rovnou no...víte kam :) mám tohoto názoru už plné zuby)
-přemýšlela jsem nad hormonálním, protože si nemohu dovolit nechat hormony vstřebávat do těla,musí zůstat pouze v děloze. Jaké se naskytuje nerodičkám na trhu?
-je takové dlouhé krvácení normální? doktorka řikala,že u tohoto typu i 3 měsíce v kuse.
Děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy13.6.2021 17:28

    Jako bych četla o sobě v 21 letech. Nikdy žádný děti, nikdy žádný kondom, kolik stojí sterilizace?, běžte všeci někam s těma otázkama na děti apod :-D. Teď se sice na dítě stále necítím, ale už k jejich pořízení nemám takový odpor a jako ochranu používáme jedině kondomy :-) Vysvětlovat někomu takhle mladému, že názory a životní postoje se věkem mění, je jako házet hrách na zeď :-D

  • macicekkajik13.6.2021 10:43

    Mazej na pohotovost, ať ti to tělísko vyndají. Může ti to způsobit pěknou paseku v děloze. To tělísko už ti měli vyndat dávno, když se ti toto děje. Tělísko je cizí těleso v těle a tvé tělo to odmítá, tak nač se trápit.

  • S tělísky zkušenost nemám, ale ten stav, co popisuješ teď se mi taky nelíbí. Evidentně se ti posunulo a spíš to vypadá, že blbě než dobře.
    A k jiným druhům antikoncepce - o symptotermální metodě jsi nepřemýšlela? Pokud se ji naučíš správně používat, řadí se k těm nejbezpečnějším a je naprosto přirozená, bez jakýchkoli zásahů do těla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se