Hubnutí a nehubnuti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #386527 3.8. 10:51

Dobrý den
Mohly byste mu poradit co dělám špatně u hubnutí?
Denně jezdím na kolečkových bruslích cca 6km a večer jezdím na kole. Taky do těch 12km. A nějak nepociťuji žádnou změnu. Trvá to cca necelý měsíc. A váha mi ukazuje pouze 0.5kg dolů. Kde dělám chybu? Jako jim normálně,cukry vynechávám ve sladkostech a kde to prostě nepotřebuji,čaj atd.... Ale přece jen ta váha stojí. Proč? Jen chci podotknout ,že mi teď nedávno bylo 40. ,ale myslím si,že to přece nemůže tak rychle být věkem,ne? Děkuji za radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Další věc je, jestli se ti dělá svalová hmota, hubnout nemusíš. Tuk je lehčí než svaly. Navíc hubnout po 40 je fakt mazec :-D.

  • Chce to dostatek bilkovin. Zkusit si jídlo hodit do tabulek, jak to vychází. Člověka to kolikrát překvapí. Protože při hubnutí je základem strava..

  • U mne se váhový rozdíl většinou objevuje až po 6 týdnech od začátku změny. Pokud se ztrácí tuk a přibývá svalová hmota, doporučuji spíš měřit než vážit. :)

  • syd7.8. 9:19

    Včera jsem se dozvěděla, co vědci vědí už několik let, a sice že zjistili, že sportováním nejde zhubnout. :-o Říká se tomu excercise paradox a je to adaptační mechanismus, kterej fugnuje tak, že máme geneticky dáno, kolik kalorií denně spálíme, a nemá na to vliv, jestli žiješ aktivně nebo jsi gaučák. Prej je to kvůli tomu, že když musíš za potravu víc bojovat, tak kdybys na kvůli jejímu získávání spálila víc kalorií, tak se stejnou stravou ale víc sportem bys hubla a hubla až bys pošla hlady. Samozřejmě při tom samotným sportu pálíš kalorie, ale jakmile skončíš, tak přecházíš do úspornýho režimu o to víc, co jsi sportovala. Takže kalorie, který nevysportuješ, tak spálíš na "vnitřní údržbu těla" jako například zánětlivý procesy, což jsou dobře míněný obranný mechanismy, ale někdy to s nima tělo přehání, že nadělá víc škody, anebo regeneraci. Tím se vysvětluje, že lidi dřív stárli výrazně rychleji, že vypadali v 50 jako dneska v 70 - zbylo jim míň kalorií na regeneraci. Funguje to prý i u zvířat - zvíře v zoo spálí denně stejně kalorií jako zvíře běhající venku. Zvíře v zoo se pak ale dožije vyššího věku, i s ohledem teda na lékařskou péči a pravidelnou zdravou stravu.

    Takže musíš snížit příjem tuků a cukrů.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 394 otázek, kterým se dostalo 272 093 odpovědí a 410 115 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se