Dite 2roky a 2 mesice - trest ve skolce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402686 23.11.2020 15:11

Ahoj vsem,
Nas maly chodi od dvou let do skolky (bydlime v zahranici, bezne jsou tady deti ve skolkach od peti mesicu). Maly je dost mamanek, navic jsme uplne bez jakehokoliv hlidani, takze je porad se mnou.. do skolky se zrovna dvakrat nehrne, ale posledni dva tydny mi ucitelka rika, ze uz je fajn, hraje si s ostatnimi atd.. chodim ho vyzvednout po obede, vzdycky pribehne vesely. Az dneska. Ze pry hruza, ze dneska bil ostatni deti. A ze kdyz to udelal po nekolikate, ze ho potrestala a poslala ho sednout jinam, od vsech pryc. Ze prisel po peti minutach a po nejake dobe zase nekoho bouchnul. Tak se ptam, mate nekdo zkusenost, trestat ve skolce takhle male dite? Aby se nesprajcnul uplne? Jak to jinak muzeme resit? (Minuly tyden dvakrat prastil i manzela, nikdy predtim to neudelal..
Dekuju za kazdou radu..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Není trest jako trest. Nějak se musí děcku vykomunikovat, že to, co dělá, je nepřijatelné. Takže záleží, jak mu to učitelka podala. Pokud formou: bít děti nemůžeš, bolí je to, nelíbí se jim to, ony tě taky nebijí, abys je nemohl bít, půjdeš chvíli stranou, abys to nemohl už dělat... - tak bych v tom neviděla problém. Pokud ovšem vyloučení podala jako trest bez logického vysvětlení a ještě s nějakou průpovídkou typu: jsi špatný a zlobivý a proto budeš sám, nikdo tě nebude mít rád.... - tak to by pak mohl být problém s tím, jak si to chlapeček přebere. Určitě bych to s učitelkou probrala, abyste věděla, jaký přístup ve výchově používá.
    Pokud je u chlapce nějaká změna chování i doma, chtělo by to s ním mluvit, ujišťovat ho o vaší lásce a vysvětlovat zcela pravdivě, jak je to s pravidly chování. Tolerovat mu to nemůžete, musí mít pevné hranice, chce to z vaší strany jasnost a důslednost. Je možné, že jenom zkouší, kam až může zajít a co mu projde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se