Dcera a soused

Otázku položila: Anonymní uživatelka #543513 16.7. 23:20

Dobrý večer, máme teď doma trochu složitější situaci protože dcera před týdnem oznámila, že už téměř půl roku chodí se synem našich sousedů. Já proti němu nic nemám je to docela milý kluk, ale znají se opravdu od dětství a všichni jsme nějak tak vnímali jejich vztah spíše jako sourozenecký, takže nás tím docela šokovali. Další problém je, že dotyčný je nejlepší kamarád staršího syna, kterému to teda přijde nechutné a dost blbě to snaží. Asi ho aji docela chápu, přece jen asi není úplně příjemné vidět kamaráda, jak se pusinkuje s jeho mladší sestrou. Nevím, jestli s dcerou o tom promluvit a říct jí, že mi ten vztah nepřijde úplně vhodný, ale mám trochu obavu, že tím jen zhorším situaci.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • spíš si promluvte se synem, že se má chovat jako rozumný kluk.
    nevidím nejmenší problém v tom, že spolu chodí mladí, cos e znají od dětství. alespon víte, o koho jde, kde dceru hledat když něco. mají to na rande blízko.

  • Kvitek.bily17.7. 9:00

    Také nevidím důvod se jim do toho plést, pokud jim to funguje. To byste se měli zamyslet spíše vy se synem a promluvit si spolu o tom, že je to normální. Máte výhodu v tom, že chlapce znáte. Možná syn žárlí, že na něj už kamarád nemá tolik času, když jej tráví i se svou přítelkyní. A jak tady již někdo psal, nemusí to být vztah dlouhodobý, ale přála bych jim to, když jsou spolu šťastní.

  • Vidím to naopak jako skvělou zprávu. Ano, pro Vás je to jistě šok, ale to by zřejmě byl i jakýkoli jiný přítel a zde bych byla spíš ráda, že vím, kdo to je a znám ho. Je to pěkný klasický příběh, že mladší ségra chodí s kámošem svýho bráchy.
    Chcete-li podpořit vás vztah s dcerou, poděkovala bych ji, že toto s vámi sdílí, je to její život, její přítel. Nevybírá vhodného zeťáka pro Vás (ikdyz hodně predbiham), ale vhodného partnera pro sebe. Kdyz ji to budete rozmlouvat, muze se taky do budoucna stat, ze vam bude veci zatajovat jen proto, ze Vam to nebude po chuti. Musite ji holt respektovat. Váš syn bude nakonec rád, že si rozumí i s přítelem svy ségry. Přijde mu to teď minimálně divný nejspíš z toho důvodu, jak se kluci v určitým věku o holkach baví, dovedeme si to asi představit, že... a najednou si pod tyto hovory musel dosadit svoji ségru, tak bych za tím viděla i jistý ochranitelsky snahy. Nechce to volné plynout, dejte tomu čas a hlavně nic nezakazujte :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 425 otázek, kterým se dostalo 272 171 odpovědí a 410 159 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se