Čurání u dvouleté

Otázku položila: Anonymní uživatelka #261347 26.5.2020 19:45

Zdravím, mám dotaz týkající se čerstvě dvouleté holčičky, zatím na nočník nechodí, když posadím, sedí, ale nevyčurá se.
Je to zhruba 3 týdny, co jsem si všimla, že malá se začala tak všemožně ošívat, vypadalo to vždy, že si tahá za plenku, že ji snad tlačí nebo co, nebo že má úzké legíny, po sundání pleny se vždy drabkala na zádech a okolo pupíku...tak jsem zkoušela plenku utahovat ještě míň, dávat volné kalhoty, dávat bacha, aby ta plenka třeba nějak nesjela a tím pádem ji to nějak neškrabalo. Ale teď si myslím, že tím to asi nebude.
Stav stále pookračuje, i když už asi méně urputně. Dneska jsem se rozhodla, že zkusím, aby začala čurat na nočník, přes den byla bez pleny. Dělala to dopo tak, že na něm seděla třeba 20min a jak jsem ji oblekla, tak za 5min to pustila do gatí (většinou toho bylo fakt dost, jen jednou malé cvrknutí) Tak to bylo za dopoledne cca po půl hodině, že čurala. Za to dopoledne vypila asi 300ml vody. V 10:30 šla spát do kočáru, spala 2 hodiny a probudila se suchá. Dala jsem jí na nočník a vyčurala se tam, ale....co mě zarazilo, tak před tím vyčuráním jakoby to vypadalo, že ji na chviličku zabolelo bříško, nevím jak to popsat - bodnutí v břiše? malinká křeč? Nevím, prostě na chvilku pobrekávala a přitom si tahala pupík a když jsem se jí ptala, jestli ji něco bolí, tak se tahala za pupík a šahala si na břicho těsně nad pupík.
Pak se přes den ještě jednou počurala a jednou vyčurala na nočník. Pak navečer jsem jí už dala plínu.
Když jsem se jí pak ptala, jestli ji u čurání bolí bříško, tak jednou řekla, že jo, pak zas že ne...no prostě těžko říct, ty dvouleťáci dávají ještě takové všelijaké odpovědi.....
Ale snažím se dát si nějak souvislost s tím, že poslední dobou si na to bříško tak nějak šahala a dneska to vypadalo, že ji to fakt zabolelo.. teploty atd nemá.
Nemůže se jednat o zánět močáku? Moč má průhlednou, nezapáchající. Většinu dne je malá úplně v pohodě, občas se potáhne, dneska teda to zabolení. Poslední dobou mívá takovou řidší stolici.
U doktorky jsme byli s "naším podezřením" na zánět močáku tak před půl rokem cca. Protože taky pobrekávala u přebalování, tak jsem měla strach. Neobjevilo se z moči nic a doktorka mě taktně sjela, že určitě okolo malé skáčeme celá rodina, jen když zabrekne a že to nesmím s ní tak hrotit atd....no prostě ze mě udělala krávu, že jsem pakoš, který skáče, jak děcko pískne, což teda fakt nejsem.
Každopádně se mi teď s vlastně obdobným "neviditelným" problémem k dr, moc nechce, aby se na mě zase nedívala ironicky a nedělala ze mě trotla. Každopádně počkám ještě den dva a doktor nám zřejmě asi stejně nemine, protože mi to nedá.

Děkuji za vaše odpovědi, o co by se to mohlo jednat.

PS Jak často čurají vaše dvouleté děti???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim27.5.2020 9:14

    A co koupit domácí test na přítomnost infekce v moči? Veroval třeba (jsem nyní našla). Mě moje dcera (2 roky a 3 měsíce) taky občas ukazuje, že ji bolí kolem pupíku, ale pak zase nic. Spíše mi to přijde, že si dělá srandu (myslím tu svoji). Je také nutno vzít úvahu, že vaši může dráždit oblečení kolem pupíku. Plinky jsou také potvory. Dále může dráždit jídlo, střeva (proto i ta řidší stolice, tak může mít třeba nějak diskomfort ve střevech). Mě občas taky prva zabolí kolem pupíku a po čase si prdnu nebo to přejde jen tak - střeva se totži hýbou a plyny se tam různě přemisťují, což člověk snadno cítí a není to dvakrát příjemý pocit. Já bych to viděla na střeva než močák.

  • Já bych zkusila jinou doktorku. Mojí dceři našli při podobných komplikacích zánět ledvin. Ale to tak snadno každý nezíská. Určitě nechci strašit ale bylo by lepší kdyby jí pořádně vyšetřili. Jinak já u 1. dítěte také měla problém s plenkama a u 2. dítěte jsem latkovala a nikdy se mi nic takového nestalo. Určitě zkus jiného doktora nebo se jdi zeptat na neurologii

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se