Co by jste delaly na mem miste vy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402549 8.11.2019 8:47

Maminky, mam skoro desetimesicniho syna. Problem je s babickou
Babicka z manzelovi strany ma dva vnoucky (naseho syna) a jeste vnuka pd sve dcery (obe deti jsou skoro stejne stare).
O naseho syna se ovsem podle me vubec nezajimava. Za celou dobu, co je maly na svete se na nej byla podívat cca 3* (z toho jednou zdvorila návštěva v porodnici - kdy so vnouce ani nepochovala). Nestoji ani o tp, abychom jezdili mi za ni
Vlastně mi prijde, ze se nezajima o nás vubec - trapne vymluvy, ze nema cas (je ucitelka a ani behem prazdnin - at iz letnich/ podzimnich si nenasla jediny den), ze musi pomáhat sve dceri s mimcem (ktere hlida neustále), ze se nam nechce plest dp života. Nebyla ani na synove " vitani obcanku", ze by si musrla brat dovolenou. Ale kdyt mel pak vitani jeji druhe vnouce, tak si dovolenou vzala a ještě nechapala proc nam to vadi.
Zaplatili jsme ji i spolecne s nami o prazdninach prodlouzeny vikend (ono co chcete oodnikat s malym mimcem), aby stravila cas s vnouckem a celou dovolenou jen mluvila o tom, co asi jeji dcera a jeji mimco..
Ted jsme ji dali "nůž na krk" ze chceme aby byla synovo babičkou a podle toho se chovala. No vysledek uplne stejný.
Ona se vlastne ozve, jen kdyz neco potrebuje, ale ani pri tom se ani zdvořilostne nezepta, jak se vnoucek ma...
Holky jak byste to resily na mem miste vy?
Ja se rozhodla, ze počkam do konce roku a kdyz zadna zmena ( zadny zájem z jeji strany), tak ji proste vyškrtnu z naseho zivota. Jen nevim, jestli to neni moc razantni.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a co to prostě nechat opravdu jen na ní a nevnucovat se jí tolik?
    lásku a náklonnost si prostě vynutit nemůžete. a pokud ona nemá zájem, proč ji do toho tak moc usilovně nutit?
    jaký vztah jinak s babičkou máte vy oba? není to spíš zapříčiněno i vztahem vaším?

  • JanaRad9.11.2019 9:00

    Já sama mám už 3 odrostlé děti a nikdy jsem neřešila, že tchyně o mé děti nestojí, nehlídá je, nejezdí často na návštěvy... Jsou to moje děti a já se o ně postarám sama!!! Tchyně tě přece do postele s tvým mužem nehnala, abys měla dítě, ne? Tchyně má taky 3 děti, ale vnoučata jen od nás a nikdy neměla potřebu nás navštěvovat - přijela, pouze když pro ni manžel jel autem, cca 6 km a bus jezdí co chvilka... Moji rodiče bydlí o dost dál a navštěvovat jezdí, děti k nim jezdí na prázdniny... Já NIKDY NIKOHO nenutila, aby miloval moje děti a staral se o ně!!! Byla to moje a manželova volba, mít děti a taky se o ně spolu postaráme....
    Nevím proč brečet a stěžovat si, že babička vnouče nehlídá a nenavštěvuje... Pokud nemá ráda tebe (mě tchyně nepřekousla ani po skoro 20 letech manželství), tak proč by měla zbožňovat tvé dítě????

  • a jaký měla vztah se synem než jste se vy dva poznali? a jak přijala vás, když jste spolu začali chodit?
    nutit ji nemůžete, nakonec buďte ráda, že to není druhej extrém, kdy se vnucuje babička, se vším radí a všechno děláte podle ní špatně.. chápu, že to mrzí, nám nefunguje ani jedna babička, má to samozřejmě své nevýhody, že nemá kdo pohlídat, ale na druhou stranu nám do ničeho nikdo nekecá... věnujte svůj čas lidem, kteří o to stojí..

  • Petrakim8.11.2019 12:10

    Tak já mám nyni stejný vztah se svojí matkou. Moje dítě ignoruje, od bráchy dítě asi miluje. Nevím. Jsou od sebe měsíc. Já se tedy neangazuji a vnouce nevnucuji.dva měsíce jsme se skoro neviděli ani nemluvili. iProstě někteří lidi neumí lásku dělit,tak proc si kvůli tomu dělat vrásky? A to po porodu malé se chovala naopak. Bráchu mnoho let nevychovavala a vlastně ho moc nezná, já jsem ji pomáhala dlouhou dobu s babi. A stejně je na nej víc zatížena i po tom, jak jsem ji v mnohém pomohla a bracha nedělal nic.

  • Moje tchýně je stejná. Jela se podívat na dceru, když jí byl měsíc a jen kritizovala, že příliš prdí, máme blbou zavinovačku, bydlíme ve městě a u nich bychom se měli lépe atd... Dnes má téměř rok a půl a viděla ji pětkrát. To většinou z naší iniciativy. Jeden víkend odmítli přijet kvůli vnučce, ale poté co jejich syn ( můj muž) potřeboval řešit problém, tak tu byli jako na koni tentýž víkend co zarytě tvrdili , že nemohou. To hodně vypovědělo o prioritách. Mě rádi nemají.:-D Protože se kvůli mě syn odstěhoval z domu a protože pro ně není žádná dostatečně dobrá a nezaslouží si jejich synka. Na druhou stranu si říkám, že je dobře vidět je jen jednou za čas. Neustále copu mě i muži své rady a trvají na jejich dodržování. Já jsem hloupá, že dlouho kojím, nekrmíme dítě sladkostmi atd. Kdyby jel muž jen s dcerkou k nim, tak se vrátí přecpaná čokoládou a sušenkami. Je to hlavně kvůli averzi vůči mě. I v dceři vidí napůl mou krev a to jim na vytvoření vztahu nepřidá. Moje babička k nám také nejezdila a neměla zájem. Je učitelka a tvrdila, že má děti plné zuby. Zato u strýce byla neustále a hlídala i přiženěné děti. Bohužel k němu měla lepší vztah . Mého otce neměla ráda, tak k nám nejezdili a vymlouvali se. Dnes ji jezdíme pomáhat my... Ty nepopulární vnoučata i můj otec pomůže. Ti prosazovaní nemají zájem o starou paní. Máme babičku rádi, ale chybí společné vzpomínky a tím pádem hlubší vztah. Babička okradla hlavně sebe, protože my lásku dostali od té z tatovy strany. Možná tě víc štve její nezájem, protože cítíš její negativní vztah vůči tobě. Na to se vykašli a buď ráda, že ji nemáš neustále za zadkem. Pokud jsou tu ještě tvoji rodiče, tak je to super a vzor prarodičů chybět nebude.

  • terryk8.11.2019 12:29

    Nechala bych manžela, ať si s ní promluví sám a v klidu. Že vás mrzí, že se o vašeho syna nezajímá tak, jako o syna svagrove. A ať z ní sluší dostat, proč. Ono většinou babičky mají tendenci tihnout k vnoucanum z dceriny strany, pac prostě ženská linie funguje líp než mužská, proto možná jakoby strani vnoučeti ze strany své dcery. Uvidíte, co tvému manželovi v tomto rozhovoru řekne a podle toho bych se zařídila dále. Nemá smysl dělat žádné radikální kroky, proč taky, když babička stejnak nefunguje. Prostě ji pak eventuálně přestaňte kontaktovat, chovejte se k ní korektně a žijte si po svém. Třeba ji jednou docvakne, že udělala chybu, když vs odstrihla.

  • Těžko někoho nutit, aby měl větší zajem. Tohle je jen na ní. Nechala bych to plynout a nehrotila to. Spis bych se zamyslela, proc mi to tak vadi a zapracovala na svych negativnich emocich.
    Nebo zkuste travit cas vsichni společně (tchyne i druhe vnouce). Treba si takhle najde cestu i k vasemu dítěti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se