Chlap a domácí práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #512320 4.4. 21:31



Ahoj,chtěla bych se zeptat,kdy na ženu padnou všechny domácí práce? Myslím to tak,kdy se žena musí starat o celou domácnost,prát,vařit,žehlit atd.,v bezdětném vztahu?
Pracuju o 3 hodiny méně než přítel,tím pádem vydělávám méně než on (mám zdravotní problémy,takže víc než brigádu si nedokážu najít)
Jsme spolu 8 let,bydlíme spolu 2 roky a krom vynášení odpadků doma neudělá nic jiného...Včera jsem prostě bouchla,když jsem přišla domů a viděla sem na zemi u postele zas ponožky a přes židli hozené špinavé monterky (milionkrát jsem ho prosila ať to hází do koše na prádlo)...Prostě jsem mu vyčetla že doma nic nedělá...Jako při každé hádce to zase otočil proti mě...Prý žena která nepracuje tak moc,nemá z čeho být unavená,má se starat o domácnost a o chlapa...Nikoho prý nezabije stát chvilku u sporáku a třeba pár minut u věšení prádla...Od rodičů jsem zvyklá doma pomáhat,navařit a tak ale byla jsem zvyklá i na to že doma pomáhal i táta,nenechal všechno jen na mámě (a to oba pracují kolikrát i 12 hodin)
Teď prostě nevím,jestli má pravdu v tom že když pracuji méně,mám dělat domácí práce jen já,dokáže mě tak zblbnout že se cítím strašně provinile za to když ho upozorním na to,že něco dělá špatně...
Pořád je na mě naštvaný že jsem tohle vůbec řekla...
Nevím jestli se mu omluvit nebo co vlastně teď dělat...Prostě mě jen zajímá jestli máte nějak rozdělené domácí práce nebo všechno děláte samy? A jak kdyžtak chlapa poprosit aspoň o to aby sem tam naložil myčku a pověsil prádlo aniž by to vypadalo že ho buze*uju?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My jsme doma “partneři”, takže se podílíme oba na všem, financích, ale také na domácích pracech. Sice partner třeba vydělá víc a domácích prací dělá míň, ale to neznamená že nemusí nic dělat. Partnerka se nerovná služka!!!!
    Ovšem po 8 letech se zvyklosti mění těžko.
    Doporučila bych vám zapracovat na sebevědomí, s partnerem vše v klidu probrat, a možná popřemýšlejte o vztahu jaký je. Já osobně bych vztah s někým kdo si mě neváží a má mě jako posluhovačku ukončila.

  • Řekla bych že zde platí: jaký si to uděláte takový to máte.
    Byla jsem s chlapem co měl se vším problém, byla jsem i s takovým co se tvářil že to problém není a rokama se ukázalo, že je. Prostě jsou chlapy kteří doma nehodlají nic dělat , jdou jen do práce a zbytek je na ženské. Pak už je to o tom co chcete vy. Buď v tom zůstanete nebo půjdete "o dům dál"

  • Dahlia8.4. 9:47

    Jsem na RD a rozhodně doma nedělám vše. Nejsem služka, ani uklízečka. Chodím teda taky párkrát za měsíc na brigádu, ale manžel doma dělá taky, co je potřeba. Hlavně teda vaří ;-)

  • Nejlíp je to nastavit tak, abych toho dělala co nejmíň :-D. Požadovat změnu po 8 letech a prosadit ji, bude dost kumšt ne-li zázrak.

  • Kat.13199322.4. 12:08

    Jak bylo řečeno, po těch letech to je těžko😵‍💫 můj dnes už manžel byl zvyklý pomáhat i něco málo doma mamce(byli 4sourozenci) takže se zapojit museli všichni. Když jsme po roce vztahu začali spolu bydlet bylo téměř vše na mě. To se mi nelíbilo, jsme partneři, né pán a služka nebo něco podobného. Narovinu jsme si spolu promluvili a určili si trochu pravidla na kterých jsme se shodli. Dnes po 10letech se 2 dětmi fungujeme v domácnosti jako parťáci i když jsem na mateřské, tudíž doma. Manžel bez nějakého upozornovani uklizi mycku, vari, vysává, vynáší koš, věnuje se dětem. Proste podle domluvy jak kdo ma zrovna náladu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 554 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se