Brigáda

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370183 18.6.2017 23:13

Ahoj, mám problém ohledně brigády.Je mi 20, ale ještě jsem na žádné brigádě nebyla.Nikdy jsem nebyla typ,co by z rodičů tahal peníze,na žádné festivaly atd. jsem nejezdila,"sračičky" si taky nekupuju,pokud jsem potřebovala v létě peníze,tak to byla minimální suma (dejme tomu na zmrzku a tak).Nejsem z kdo ví jak bohaté rodiny,ale o peníze nouzi také nemáme. Navíc jsem se starala o mladšího sourozence,uklízela a vařila (tím nechci říct,že bych to normálně nedělala,pomáhám doma úplně běžně).Jenomže, VŠ pro mě znamená víc volného času, takže bych chtěla brigádu nejen na prázdniny.Navíc bum,s přítelem jsme se rozhodli se spolu bydlet.On už pracuje,takže půlku nákladů pokryje on a rodiče,že nám ze začátku pomůžou a některé náklady (energie,voda,plyn) budou platit.Jenomže v mém věku už je mi to trapné.Chtěla bych si sehnat brigádu,abych mohla taky přiložit ruku k dílu,jenomže.. Nejsem neschopná,naopak. Ale jsem strašně stydlivá a do nového kolektivu se začlenuji ne zrovna nejlépe. Bojím se,že mě lidi nepřijmou, že mě pomluví a co já vím dál, mám prostě nízké sebevědomí.Navíc když někde řeknu,že jsem ve svém věku ještě nebyla na brigádě,vypadá to hrozně divně.Nechávám si zasílat nabídky brigád,ale vždy,když mě něco zaujme,jako bych ztratila sílu a odvahu o to místo bojovat. Bojím se. Jsem z toho dost nešťastná.
Byla bych vám moc vděčná,kdybyste mi některé napsaly své zkušenosti. At už z pozice zelenáče, či z pozice pracovního týmu, do kterého zelenáč přichází. Typy, rady, beru vše.
(PS, jediné,co opravdu nechci dělat,je být na kase v hypermarketu)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • OveckaVeru19.6.2017 6:35

    Ahoj! :-) Neboj se toho. V životě tě čeká ještě tolik překážek že tohle je oproti tomu nic. Když si to tak vezmeš, lidi jsou zlí a pomluví tě i když budeš sebelepší. Myslím že víceméně každý se ze začátku stydí, když příjde do něčeho nového, ale po pár dnech se "otrká" :-) Zkus se přemoct a zahodit strach, hledáš brigádu ne úvazek kam budeš chodit každý den :-) Když se ti to nebude líbit tak jednoduše odejdeš. :-) Navíc to bude pro tebe dobrá příležitost - přece jen si budeš jednou hledat práci a takto už budeš trochu v obraze co čekat když příjdeš do nového kolektivu :-) Opravdu se neboj...:-)
    Já jsem dlouhé roky dělala brigádně v restauraci a také na horském hotelu, pomáhala jsem v autoservisu.... :-D A vždycky mi to něco do života dalo :-)

  • Na pomluvy kašli, já byla poprvé na brigádě taky až někdy po dvacítce. A ještě jen přes prázdniny, protože zároveň s VŠ jsem to nedávala. Nahoď úsměv, snaž se tvářit sebevědomě, buď milá a ono to půjde ;-) Držím palce!

  • Mě je 18 a na brigádě jsem taky nikdy nebyla, ač mě rodiče pořád nutí, ať si něco najdu :D Jenže k pásu do místní firmy nechci a k pokladně do obchodu taky ne, tak je to pak těžký. Jediný, kdy jsem byla "v práci" byly praxe letos v květnu. Není to tak strašný, jak jsem si myslela a bála se :) Dokonce i zaměstnanci se mnou normálně komunikovali, dělali jsme si srandu ze všeho možnýho. A to jim bylo všem tak kolem 50 :D Sice se tam taky objevili pitomý řeči těch nadrženějších chlapů na dílně, ale to se dalo zvládnout, prostě ignorovat.

  • Z vlastní zkušenosti vím že je dobré si začít hledat https://www.hitprace.cz/brigady/ brigádu už třeba v průběhu dubna a nebo března. Každá ruka se hodí a v té hlavní sezóně 08-07 vás stejně budou potřebovat jako sůl kdekoliv. A nezapomínejte na to že se nějaký ten čas v 06-05 budete ještě muset nechat zaučit.

  • To je jedno, kdy začneš chodit na brigádu. Hlavní je, že chceš. Zkus se mrknout na https://prokliky.cz/ je to vydělávání peněz na internetu, takže nikam nemusíš jezdit. Mně to vyhovuje, protože si vydělám peníze v klidu z domu.

  • Něco bych pro Tebe měla kdyby jsi chtěla. Nápis do vzkazů...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 398 otázek, kterým se dostalo 272 101 odpovědí a 410 122 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se