Bolest po “vysekávání” zubu moudrosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409170 27.10.2020 1:01

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat. Před 5 dny jsem byla na vydávání jedné spodní osmičky. Ještě nebyla vůbec vyrostlá, celá byla ještě pod dásní a v kosti, takže mi ji museli vysekat. Rána se zašila a asi po 40 minutách bylo hotovo. První dva dny to nebolelo skoro vůbec, analgetika jsem použila jen minimálně, ale od třetího dne mě to začalo docela bolet. Není to nějaká nesnesitelná bolest, takže mi ani nepřijde nezbytné jíst prášky, ale rozhodně to bolí o dost víc, než na začátku. Navíc mě zneklidňuje, že cítím v puse takovou jakoby pachuť, že mi z té rány něco vytéká. Krev to není. Myslíte že by to mohl být nějaký zánět a mělo bych to nějak řešit se zubařem, nebo zatím zbytečně plaším a měla bych ještě počkat..? Taky mě napadlo, jestli to nemůže být “suché lůžko” ale nevím, jestli se může vytvořit i když mám ránu zašitou.
Prosím, jestli někdo máte zkušenosti, dejte mi vědět, jsem nervózní.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • honeypet27.10.2020 1:43

    Suché lůžko by to být nemělo. V takovém případě je bolest taková, že je třeba si vzít analgetika. Samozřejmě se bohužel může vytvořit i v případě, kdy je rána zašitá. Myslím, že ta pachuť je při hojení běžná, ale pokud jsi nervózní a něco se ti nezdá, je lépe se obrátit na doktora. Takhle přes net se diagnostika špatně dělá.

  • bestie27.10.2020 9:46

    Já byla na podobném trhání před víc než 15 lety. Může z toho pořád vytékat hnis, pokud byl zub zanícený. Pamatuju si, že jsem zašitou ránu dvakrát denně proplachovala peroxidem z injekční stříkačky, normálně s jehlou.

  • zuzana201827.10.2020 17:07

    Měla jsem to stejné minulý týden. Šla jsem na kontrolu až páty den nebylo to žádné suché lůžko. Jdi do zubaře a neptej se na netu. Mě to dva dny po seobě zubař čistil a ted je vše o.k usazovalo se tam jídlo a taky to pěkně páchlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se