Domácí nugeta

Ingredience:

 100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
 2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal, 
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).

Porce: 4

Postup:

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. 
Oloupané a upražené arašídy (dají se koupit už oloupané a opražené) melte v mixéru tak dlouho, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.
Přidejte cukr, vanilkový extrakt a olej a opět mixujte.
 Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a naposledy mixujte.

Pokud preferujete nutelu,
přidejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa a použijte namísto arašídů stejné množství lískových oříšků. Ty je ale nutné předem oloupat.(Nasucho opražit v troubě na 170 °C. 
Až slupka popraská, zabalit do utěrky a rozemnout).

10.12.2017 18:24:11
Komentáře:
  • luckasim 10.12.2017 20:07

    Super 😉

  • Bývalá uživatelka #138239 10.12.2017 21:03

    Mňam;-)

  • samsonoh 10.12.2017 23:48

    Paráda! To musím zkusit, manžel bude nadšený :-)

  • whitehorse1 11.12.2017 7:04

    já to chtěla vyzkoušet hlavně kvůli manželovi, který má raději nugetu než nutelu. a i dcera sáhne raději po nugetě.
    nejdřív to bylo dost řídké, ale po pobytu v lednici pěkně ztuhlo.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.