Deníček dítěte: Bára

Narodila se mi holčička jménem Bára

30.11.2016 1:15

Měří 50 cm a váží 3,23 kg
Porod byl přirozený na sále ,
probíhal v porodnici VFN Gynekologickoporodnická klinika a trval 240 minut

Tak, přátelé, jsem v šoku! Je to fakt holka:-))). A hodná, pač od první kontrakce byla venku za čtyři hodiny. Bez epiduralu, nástrihu, klystýru a zcela bez chemie. Takovej porod bych přála každému. Ne že by to bylo nějaký super vzruso, ale aspoň to netrvalo dlouho:-) bylo to dokonce tak krátký, že tatínek málem pros.... finále na WC:-) dr a pa mě nutily ještě chvilku vydržet, než se vrátí, takže to nakonec stihl:-) Tož dobře ráno všem!

Jinak k porodu se schylovalo už od rána. Vylitl mi tlak a cejtila jsem hroznou vnitřní nervozitu. Nějak tak mi bylo jasny, že uz to dlouho trvat nebude. A netrvalo. Z porodky nás sice po kontrole tlaku v 19:30 poslali na noc dom, ale ve 21:00 mi začaly kontrakce, který jaksi nešly zaspat. Když chodily co tři minuty, radši jsme vyrazili. No, v autě se to zklidnilo, tak si říkám, jestli zase nesimuluju. Ale neee. V sedm jsem byla otevřena na dva prsty, v půl dvanáctý na osm cm, takže šup rychlá sprcha a hned na sál. Tam mě pověsili na kozu a roď si prej:-) tak teda jo. V 1:15 byla malá na světě. Hodily mi ji na břicho a manžel najednou říká: A co to vlastně je? A mně v tu chvíli docvaklo, že nám nikdo neřekl pohlaví:-))) tak jsem si aspoň prestrihla pupečník, pak mi malou přiložili a nakonec po nějakém tom muchlovani odnesli:-) no, snad tu ještě někde je. Od té doby jsem ji neviděla:-)

IMG_20161130_105733
30.11.2016 18:22:36
Emoce:
Komentáře:
  • whitehorse1 12.11.2018 5:42

    Pokud je to kráva, tak přeji pevné nervy u vaření, protože ta se vaří hodně dlouho než je měkká, oproti mladému bykovi.
    A co uvařit záleží na tom, z jaké části maso je'-predni se hodí uvařit polévku, pak vařené hovězí dát třeba k rajské omáčce, pomlit na lasagne, klizka na guláš, zadní na ptáčky, svíčkovou, na duseni.

  • OveckaVeru 12.11.2018 5:54

    Ted jsem zkousela delat starocesky gulas podle M.D.Retigove. Nebyl vubec spatny, bylo to neco jineho nez klasicky gulas.
    Jeste treba ani znojemska pecene neni moc slozita. Jinak pokud by bylo maso tuhe, delala bych ho v tlakovem hrnci, to se mi jeste nestalo, ze by neco nezmeklo :)
    A jeste me napada svickova ;) proste macky na sto zpusobu :D
    A co bych si dala ale jeste jsem to nikdy nevarila tak hovezi na kmine s testovinama.

  • Bývalá uživatelka #104110 12.11.2018 6:30

    Já jsem včera dělala roštěnky s rýži. Taky to není složité 🙂.

  • Bývalá uživatelka #33450 12.11.2018 7:46

    Ja vcera varila spanelske ptacky s ryzi. Ale rostenky jsou rychlejsi. Hovezi vzdy varim v tlakaci, pro jistotu😉

  • Petrakim 12.11.2018 8:01

    Vařím vždy v takovém hrnci a dělám různé omáčky. Nebo pomelu a dělám sekanou či burger. Záleží na druhu

  • zakewka 12.11.2018 8:06

    Jaj, to bych byla v 7 nebi. Hovezi miluju. Spis jde o to jakou cast mas. Daji se omacky, dusene, pecene, burgry, bifteky.. hovezi je pro me hned po zverine nejvdecnejsi maso..

  • buccaneerka2 12.11.2018 9:08

    Mám všechny části masa. Kromě vnitřností.

  • Bývalá uživatelka #138239 12.11.2018 9:40

    Já dnes dělám z hovězího mletého špagety,jinak z něj máme rádi karbenátky,burgry,dušené z rýži a guláš;-)

  • Bývalá uživatelka #174459 12.11.2018 9:45

    Já delam tez roštěnky s ryzi...:-)

  • zakewka 12.11.2018 9:48

    Pak bych ja osobne zacala prednim. Jestli mate radi gulase, dusene hovezi. Je strasne moc veci co se s tim da. Ja mam asi nejradsi na houbach. Hovezi na kostky, udelat tmavy cibulovy zaklad, trosku cesneku, kmin, pepr, hodit kostky masa, opect, zalit vodou nebo vyvarem, susene houby a varit do mekka. Hovezi vzdycky solim az kdyz je hotovo a nezahustuju. Kdyz je treba tak bud strouhanym chlebem jak gulas a nebontrochou oprazene mouky.
    Jinak gulas to same hodne cibule hodne do tmava, hodit maso, opect k tomu prisypat papriku, nechat chvili s masem opekat, zalit trochou vody a dusit do mekka.
    Dalsi varianta je na vine cibuli na jemno, nasrouhat mrkev, petrzel ( dava se i celer- ja ne jsem alergicka), zeleninu opect na masle do hneda, hodit maso, zatahnout, divoke koreni (pepr, nove koreni, bobkovy list) zalit cervenym vinem ( klidne polosuche, osobne na to mam nejradsi dornfelder, ale klido cerveneho cheneta nebo podle chuti) a nechat dusit do mekka, prvni hodinu zalivam vinem, kdyz je treba pak uz vodou. Na konci osolit.
    Taky se da jen uvarit a s bramborem ( ti padem je i polevka) to jde i ze zadniho
    Nebo uvarit a z vyvaru omacku - rajskou, krenovou...
    Svickova se da udelat.. je toho mraky..

  • buccaneerka2 12.11.2018 10:31

    zakewka Tyjo, moc díky za tipy i recepty. Já jsem doteď fakt hovězí nikdy nevařila. Nějak mám v hlavě, že to trvá dlouho a je to i potom tuhé, tak jsem ho nikdy nekupovala. Teď jsme dostali domácí ze zabijačky, zřejmě to teda bude z mladého býka, je to krásné maso, tak se do toho bude muset pustit. Něco jsme rozdali, ale i tak mám plný mražák masa.

  • zakewka 12.11.2018 10:39

    buccaneerka2 hovezi se da v klidu udelat i na minutku. Neni slozite ho udelat. Staci se toho nebat. A ikdyz duseni neni na chvilku, tak neni treba u toho stat. A mlady byk bude raz dva hotovo.

  • whitehorse1 12.11.2018 10:46

    buccaneerka2 my třeba ptáčky na sporáku jen dáme zatáhnout a pak šup do trouby a je to krásně měkké až se to rozpadá. ale hodně záleží na tom mase. a pokud je to mladý býk tak to nebude tak dlouho trvat a bude to fakt dobrota a krásně měkké.

  • buccaneerka2 12.11.2018 13:16

    Tak po několika hodinách mám konečně naporcováno, zabaleno, popsáno a uloženo v mrazáku. V životě jsem nedržela v ruce tak obrovské kusy masa.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.