Zapečené brambory s cottage sýrem

Ingredience:

Brambory, cottage sýr, klobása, trocha nastrouhaného eidamu

Porce: 6 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Co dům dal.

signal-2017-12-12-190802 signal-2017-12-12-191036
12.12.2017 19:46:19
Komentáře:
  • terryk 12.12.2017 20:09

    Ty voe, to bych vdechla!!!

  • buccaneerka2 12.12.2017 20:09

    terryk No, ty máš bydlet někde blíže. Já jsem z toho snědla jen tu porci na talíři a říkám si, co budu dělat s tím zbytkem...

  • terryk 12.12.2017 20:12

    PPL:-D

  • terryk 12.12.2017 20:12

    A to ty ingredience jen nějak smichas, nebo jak to děláš? A co nějaký koření? Já si to snad udělám zítra k obědu:-)

  • babillage 12.12.2017 20:16

    Mnaaam! Taky bych se na to hned vrhla.

  • buccaneerka2 12.12.2017 20:21

    terryk Brambory jsem měla od oběda, normálně uvařené na kousky ve vodě, osolené a trochu kmínu. Klobása je dost výrazná, nějaká uherská nebo tak něco. Do mísy jsem jenom ty brambory nakrájela na menší kousky, než jak byly vařené. Dala jsem jich asi polovinu, na to nadrobno polovinu klobásy, na to jeden kelímek cottage ve smetaně (příště bych ředila smetanou nebo jogurtem asi) a trošku nastrouhaného eidamu. Potom totéž ještě jednu vrstvu a nahoru jsem posypala kořením na americké bylinkové brambory, co jsem měla. Minule jsem ale rozmíchala ve smetaně koření a bylo to lepší. Takže doporučuju zamíchat koření do cottage sýru. A klidně podle chuti. Já dám příště na vepřovou pečeni nebo grilovací, to mám raději. V deníčku mám nedávno podobný recept a podle mě ten minulý byl chutnější.

  • Bývalá uživatelka #138239 12.12.2017 20:23

    A je to s tím cottagem fakt dobré?Asi vyzkouším.Bez klobásy a se šunkou:-D

  • buccaneerka2 12.12.2017 20:28

    dancewomen Jo, se šunkou by mi to chutnalo určitě více. Jako já cottage moc nepreferuju, je to trochu nakyslejší oproti klasické smetaně ke šlehání, ale našla jsem to na netu jako recept dost často. Jen fakt doporučuju koření zamíchat do cottage, jinak je takový planý bez chuti. Ochucený bude podle mě fajn.

  • terryk 12.12.2017 20:30

    Díky, to zní srozumitelně, fakt se mi sbíhají sliny:-)

  • buccaneerka2 12.12.2017 20:31

    terryk Kdybych nebyla posedlá pravidelností a ukládáním vrstev, normálně bych to hodila všechno do mísy a jenom to pořádně promíchala. :-) Jinak ty brambory hlavně uvař předtím. Nejlepší jsou podle mě vařené ve slupce, ale když ti zůstanou jako mně, dají se použít i normálně vařené.

  • buccaneerka2 12.12.2017 20:32

    terryk Tady je jiná varianta, ale prakticky je to jedno, co tam dáš. https://www.womenzone.cz/denicky/buccaneerka2/zapisek/173798

  • terryk 12.12.2017 20:40

    Díky moc!

  • buccaneerka2 12.12.2017 20:42

    terryk A nemáš na oplátku nějaký dobrý recept na těstoviny? Jsem do pátku bez chlapa, on těstoviny nesnáší, tak bych si udělala aspoň pro sebe.

  • terryk 12.12.2017 21:02

    Já? Fakt ne:-) já jsem nejhorší kuchařka pod sluncem, nebo tady na wz určitě:-D akorát malej má rád těstoviny s nivou. To se osmahne na pánvi šunka, přidá nakrájený pórek, pak nakrájená niva a až se rozpustí, zamíchá se do toho zelená zakysaná smetana (ta nejmíň tučná). Na závěr se přidá trochu bílého pepře a zamíchá celé do těstovin libovolneho tvaru:-)

  • Bývalá uživatelka #180456 13.12.2017 3:20

    To vypadá hezky,já dělám takto:
    brambory uvařím ve slupce,potom nakrájím na plátky,osolím..přidám cibuli,párek nebo kabanos,zaliju smetanou smíchanou s vajíčkem.
    Nebo to samé ale s těstovinama.Jinak my měli nedávno sýrovou omáčku,mnamka!Dále co máme rádi je těstovinový salát..testoviny,zelenina,kuřecí maso :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.