Před chvílí dopečený křehký hruškový koláč Jaký bude se dozvíme až ráno u snídaně, dělala jsem ho poprvé, ale snad bude dobrý
Tak přidávám receptík, chutná nám
Křehký hruškový koláč
Na těsto:
300g hladké mouky
75g cukru moučka
150g hery nebo másla
trošku prášku do pečiva
Všechno spojíme a dáme na chvíli do lednice.
Mezitím rozpustíme kousek másla a dáme na to tak 4 velké tvrdší hrušky oloupané a nakrájené na kousky, přidáme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a půl skořicového cukru, kdo má rád hodně skořici, tak celý. Dusíme tak 15 minut, občas zamícháme. Když je tam pak moc vyteklé šťávy, tak přidáme trochu solamylu. Těsto vyválíme, nebo jenom vytlačíme do koláčové formy a propícháme a rozprostřeme na to hrušky. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů. Při servírování můžeme dát na to šlehačku, nebo jíst i bez šlehačky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.