Shierley1 tady ho máš :-) Vaňkova Pizza: Na 6ks o průměru 32cm: 500ml vlažné vody, 10g čerstvého droždí,10g cukru krupice, 50ml olivového oleje + 1 lžička olivového oleje na potření těsta, 1kg hladké mouky, 30g soli. Těsto se musí pořádně propracovat, aby bylo správně pizzové. Nechá se 10 minut odpočinout. Pak se nabouluje na 6ks, pomaže olejem a nechá pod folií nakynout. Po hodině se zabalí do fólie a nechá odpočinout v lednici do druhého dne. Z vlastní zkušenosti to není potřeba, ale Vaněk to v návodu píše :-) Kolikrát jsem udělala těsto a hned pizzu bez odpočinutí do druhého dne a nepoznala jsem rozdíl. Vydrží v lednici i 4 dny. Jo a já jí dělám ze slunečnicového oleje kolikrát a taky je výborná. Pak se těsto vyndá z lednice a alespoň hodinu nechá venku, lépe se s ním pracuje. Já těsto potřu olejem, dám na pečící papír a nejprve celými dlaněmi pomačkám a sunu do strany a pak opatrně prsty dodělávám aby byla fakt tenoučká a trochu vytvaruji ten volant:-)(okraj pizzy) Jde to krásně, ale musí být potřený to těsto olejem, jinak se to lepí. Když mám cca průměr 32cm, tak to potřu rozmixovanými rajčaty z plechovky s trochou česneku, osolený a třeba s oregánem a bazalkou a na to už si pak člověk může dát co chce. Peče se v troubě nejprve 5 minut na 250 stupňů a pak se to přepne na gril a peče do zlatova. Jinak je to pro mě fakt pizza srovnatelná z pizzou z pizzerie :-) Můžeme se jí užrat :-) Půlku sníme každý k obědu a druhou půlku k večeři, chutná mi i studená :-)

Včerejší domácí hermelínová pizza s olivami pro Jirku :-) Takovou já nemusím, ale Jirkovi jsem jí prý udělala dobrou :-) Já si dala klasika jen šunkovou se sýrem a kukuřicí :-)

Dan 5+Naty 31
16.09.2015 21:04:22
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.