Perníková chaloupka

Ingredience:

Těsto: 1 kg hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 200 g medu, 1,5 lžičky perníkového koření, 1,5 lžičky jedlé sody
Poleva: 3 bílky, citronová šťáva a moučkový cukr dle zahuštění

Porce: 1 | Doba pečení: 7 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Vypravujeme těsto, rozválíme a dle rozměrů (buď vlastních nebo vyhledaných na netu) vyřežeme základy chaloupky, které později budeme lepit. Upečeme na 200°C v troubě, zhruba 7 minut. Po vychladnutí si připravíme polevu na zdobení. Nejprve ozdobíme chaloupku a po zvtrdnutí polevy slepíme k sobě :-)

06.12.2014 11:03:42
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.