Deníček dítěte: Kryštof

Narodil se mi chlapeček jménem Kryštof

5.9.2022 11:16

Měří 51 cm a váží 3,47 kg
Porod byl přirozený na sále

Porod byl dlouhý a pomalý, ale nakonec se podařilo a jsme všichni šťastní 🥰

Termín podle MS byl 4.9., podle UZ 7.9., takže poslední týden už jsem opravdu čekala, kdy a jak to začne 😁 Břicho dost zvedlo přes den, dost mě bolelo v kříži, takže poslední pohyby už byly docela náročné. Ale i přesto já e se snažili chodit na procházky, že to třeba "popoženeme".

4.9. jsem cca od 3h ráno měla bolesti, docela pravidelnější, stopováno tak co 10 minut. Odešla i hlenová zátka, tak jsem uznala, že už se to blíží. Po horké sprše to neustalo a bolesti byly stále. Vydali jsme se tedy kolem 7h do porodnice. Vyšetřením zjištěno, že jsem otevřená na prst. V té době ale bolesti ustávaly a přicházely opravdu občas. Byla jsem tedy odeslána zatím domů, ať si uděláme doma hezký večer a jistě se to brzy rozběhne.

Po 19h jsme se tedy vydali ještě na procházku. Asi tak po 5 minutách jsme ale šli zpět domů, měla jsem v kalhotách bazén 😄 Věci jsem měla v autě z rána, takže jsem si dala sprchu a jeli jsme zpátky. Nález ale byl stále stejný, takže jsem prošla příjmem, dořešil se zbytek papírování a šla jsem na box. Že počkáme 2h a uvidíme, zda je změna. Bolesti byly, voda stále po trochách odtíkala, ale ani po 2h nebyla změna. Byla jsem tedy převedena na pokoj, že mám zkusit spát. Kdyby to nešlo a byly hodně bolesti, dostanu injekci na, která utlumí bolest, ale posílí děložní činnost, abych si co nejvíc odpočinula. Bolesti opět ustoupily a já tedy i s častým buzením spala, sestřička jen chodila kontrolovat ozvy miminka, že když bolesti moc nejsou, tak mě kontrolovat nebudou.

Ráno vizita, nález stále stejný (12h od odtoku vody). Domluvily jsme se se sestřičkou, že dostanu roztok na pití, který porod začne vyvolávat, že to jde pomalu a po 18h od odtoku vody bych musela dostat antibiotika. Dala jsem si tedy snídani, v 8h ten roztok, že kdyby byl nález stále na začátku, v 10h dostanu ještě jeden roztok. Už po prvním více odtíkala voda a začaly být různě slabší bolesti. Nález tedy moc nepostoupil a byl tedy i druhý roztok. To už jsem volala přítele, začala jsem se otvírat. Ale to nabralo teda grády. Bolesti byly čím dál větší, nevěděla jsem, zda sedět, ležet, chodit, bylo to nepříjemné a žádná poloha nepomáhala, už jsem se jen kroutila jak had. Najednou bylo během chvíle 7cm a byla jsem převezena na box. Už se nestíhalo dát ani nic na bolest, na boxu jsem dostala rajský plyn, došel personál, přítel na poslední chvíli, tak jsem jen stihla říct, že to hrozně bolí, jednou jsem zatlačila na prázdno, chytla přítele za ruku a na druhé zatlačení už byl mrňousek venku 🥰

Takže prakticky tak během hodiny jsem se otevřela snad o 8cm. Bála jsem se, že to přítel nestihne, ale byl tak, přestřihl pupeční šňůru a i když to opravdu bylo docela dlouhé, bylo to krásné 🤗

21.09.2022 19:16:27
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.